EL kræver forklaring fra justitsministeren

Kronprinsen har svigtet moralsk og sat andres liv på spil, mener Enhedslistens transport-ordfører

Solkongen Frede. Foto: Alex Tran
Solkongen Frede. Foto: Alex Tran

- Der er noget solkonge over det; ha ha I andre skal holde i kø, men jeg kan køre over.

Sådan lyder det fra Enhedslisten transport-ordfører og medlem af retsudvalget, Henning Hyllested.

Han vil nu bede justitsministeren om en redegørelse for, hvorfor kronprins Frederiks og Krone 7 to gange kørte over den stormlukkede Storebæltsbro i weekenden for næsen af flere hundrede strandede bilister.

- Det er helt vildt, at kronprinsen i den grad føler sig hævet over loven. Det er de kongelige jo, men at Frederik i den grad udstiller det ved at sige; - Jeg har nogle rettigheder, som I stakler, der holder i kø ikke har - og så kører over uden tilladelse, det forstår jeg ikke, siger Henning Hyllested.

- Der burde han rent moralsk og af hensyn til kongehuset have tænkt sig om, og sagt nu lider jeg sammen med pøblen og venter. Eller også kunne han have taget toget, og så kunne kronebilen komme senere, siger Hyllested.

Mangel respekt for menneskeliv

Det var denne bil, der to gange kørte over den lukkede bro. (Foto: All Over Press) Danske kongelige Krone 7 tog røven på Sund og Bælt  

- Dem der har truffet beslutningen – hvis ikke det er ham selv – satte ikke bare kronprinsens liv på spil, men også alle de menneskers, som ville skulle ud i en redningsaktion, hvis der var sket noget. De ville jo risikere at blive blæst af broen, så det er virkelig mangel på respekt og omtanke for de mennesker, der har forstand på det her, og har besluttet, at det er for farligt at køre på broen, siger Hyllested, der i det civile liv er havnearbejder fra Esbjerg.

Kronprins Frederik lader sig ikke stoppe af en storm ligesom resten af Danmark. (Foto: Polfoto) Danske kongelige Kronvidne på broen: De tager pis på menig mand

- Jeg vil som medlem af Folketingets Retsudvalg spørge justitsministeren om, hvem der har taget beslutningen om at køre over. Og jeg vil bede om at få den saglige begrundelse for, at kronprinsen bryder en klar regel om at man ikke kører på broen, når det lokale politi og bromyndighederne har sagt at det er for farligt.

- Mon PET kan svare på det?

- Jeg ved ikke, om det er dem eller kronprinsen som har besluttet det. Men Sund og Bælt samt det lokale politi har sagt nej - og så må der jo være nogle andre, som har sagt, at det gør vi sgu bare.

0 kommentarer
Vis kommentarer