Annonce:
Annonce:

EL om statsborgerskabssag: Frygter Støjberg prøver igen

Johanne Schmidt-Nielsen håber, at Inger Støjberg vil 'rette sig efter demokratiet'

Annonce:
Følg Politik

Hos Enhedslisten er man spændt på, hvad udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) næste træk er, efter at et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg igen har stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabssager.

- Den beslutning har vi truffet en gang før. Spørgsmålet er så nu, om Inger Støjberg igen vil nægte at følge et flertal i Folketinget, eller om hun denne gang vil rette sig efter demokratiet, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Såfremt Inger Støjberg ender med at bede udvalget om at behandle sagerne igen, ved Enhedslisten godt, hvad partiet vil gøre.

- Hvis hun igen beslutter sig for at nægte at følge flertallet i Folketinget, sætter Enhedslisten et privat lovforslag, som betyder, at vi sætter samtlige 2500 navne på forslaget.

Annonce:

- Og så må vi jo tage slagsmålet igen i folketingssalen, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der har en 'klar forventning' om, at også her vil ministeren have et flertal imod sig.

Flertallet af modstandere blev en realitet, da Liberal Alliance valgte at blokere for ministerens forslag, og det undrer Enhedslistens politiske ordfører, at kun Liberal Alliance gik imod Inger Støjberg.

- Jeg synes oprigtigt, at det er trist, at Liberal Alliance er det eneste parti i blå blok, der interesserer sig for helt almindelig ordentlighed.

- Både Venstre, Dansk Folkeparti og sågar De Konservative er tilsyneladende fløjtende ligeglade med, hvor uordentligt det er at ændre sager med tilbagevirkende kraft, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

På udvalgsmødet torsdag blev også 255 andre personers sager behandlet. Inger Støjberg havde nemlig i første omgang lagt op til, at kun 255 sager om dansk statsborgerskab skulle behandles.

Det var før ministeren onsdag oplyste, at yderligere 2500 sager var i spil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: