EL, SF og AL er smidt ud fra politiforhandlingerne

Regeringen vil skære en halv milliard kroner på ungdomsuddannelserne. - Nej, siger EL, SF og AL

Enhedslisten og SF er ude af politiforhandlingerne, bekræfter partierne over for Ritzau.

For at være med i en politiaftale skulle partierne acceptere besparelser på ungdomsuddannelserne på omkring 500 millioner kroner om året. Det kunne partierne ikke, så nu er de ikke længere velkommen til forhandlingerne.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, har kun hovedrysten til overs for regeringens forhandlingsteknikker og siger, at hun "aldrig har prøvet noget lignende".

- Vi skal selvfølgelig finde pengene, men at man slet ikke er klar til at diskutere, hvor de skal komme fra ved ultimativt at sige, at de skal komme fra ungdomsuddannelserne, lugter lidt af, at de slet ikke vil have os ved bordet, siger hun.

Pernille Skipper fortæller, at Enhedslisten er kommet med en række andre finansieringsforslag, men at regeringen hverken er til at "hugge eller stikke i".

Hos SF er man også træt af at være ude af forhandlingerne, fortæller retsordfører Lisbeth Bech Poulsen.

- Det er revolverpolitik, det er ikke en måde at forhandle på. SF er med i politiforliget fra tidligere, så dette er ikke måden at forhandle på. Det var enten ja eller nej til det her, siger hun og fortsætter:

- Det er uhørt opførsel. Vi har forsøgt at sige, lad os nu tale om det. Man kan ikke forud for et møde diktere, at man kun kan møde op, hvis man accepterer de nedskæringer.

Alternativet er ifølge Politiken også ude.

34 kommentarer
Vis kommentarer