Annonce:
Annonce:

EL vil trække Støjberg i samråd om statsborgersskabsag

2750 sager om statsborgerskab skal tages op igen, mener Inger Støjberg. - Uhørt, siger Enhedslisten

Annonce:
Følg Politik

Det er "uhørt", at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil sende 2750 sager om statsborgerskab retur til Folketingets Indfødsretsudvalg, der tidligere har besluttet at tildele dispensation og dermed statsborgerskab.

Det siger Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens politiske ordfører og indretsordfører, der nu vil trække Inger Støjberg i samråd i Folketingets Indfødsretsudvalg.

- Det er helt uhørt, at ministeren sætter sig op mod flertallet i Folketinget og ikke vil sætte de her mennesker på lovforslaget. Udvalget har i flere omgange, senest i et brev til ministeriet 14. august, skrevet, at det forventer, at de sættes på lovforslaget.

- Og det er nu engang Folketinget - og ikke ministeren - der bestemmer, hvem der får dansk statsborgerskab, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen i et skriftligt svar.

Indtil nu har det været omkring 255 ansøgere, der skulle have genbehandlet deres sag. De havde først modtaget brev om deres dispensation og dermed snarlige statsborgerskab efter valgudskrivelsen i slutningen af maj.

I de breve var der tilføjet det forbehold, at de måske ikke fik dispensation alligevel, hvis retningslinjerne på området ændrede sig efter valget.

- Vi har nu kaldt ministeren i samråd. Hvis hun ikke kommer på bedre tanker meget hurtigt, vil vi tage initiativ til at stille lovforslag, der rummer de 2500 navne, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten glæder sig dog over, at det ser ud til, at Inger Støjberg og Venstre har et flertal imod sig.

- Vi forventer derfor, at Folketinget kan vedtage vores lovforslag, så de 2500 mennesker kan få det statsborgerskab, de så længe har ventet på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: