Elbæk om seksuelle krænkelser og 'festkultur': Jeg er oprigtig ked af det

Uffe Elbæk tager ansvar for, at Alternativets kandidater til kommunalvalget belastes af dårlig omtale.

Uffe Elbæk beklager den senere tids sager i pressen. Blandt andet om, at mandlige politikere blev opfordret til at sende billeder af deres 'pik i slap tilstand'. Foto: Tariq Khan
Uffe Elbæk beklager den senere tids sager i pressen. Blandt andet om, at mandlige politikere blev opfordret til at sende billeder af deres 'pik i slap tilstand'. Foto: Tariq Khan

Partileder Uffe Elbæk tager i et Facebook-opslag ansvaret for den negative presseomtale, som Alternativet har oplevet den seneste tid.

Op til tirsdagens kommunalvalg har aviserne bragt historier om krænkende opførsel i partisekretariatet, om en vild festkultur og intern splid i partiledelsen.
Artiklen fortsætter under billedet.

Det er ikke det bedste udgangspunkt for morgendagens valg, og det undskylder Elbæk over for de mere end 350 kandidater, der er opstillet i landets kommuner og regioner, samt partiets medlemmer og tilhængere.

Se også: Kaos i Alternativet: Profil afslører strid om sex-sag

- Jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning. Jeg er oprigtigt ked af, at I skal belemres med negative historier om ting, som jeg og mine kolleger på Christiansborg ganske enkelt skulle have klaret bedre.

'Uacceptabelt'
Han kalder sagerne, der har været omtalt i medierne, for "uacceptable", og han hævder, at de "ikke på nogen måde er kendetegnende for Alternativet som sådan eller vores politiske sekretariat på Christiansborg".

Foto: Jakob Jørgensen Politik - 20. nov. 2017 - kl. 21:49 Kom med ned i kælderen: Her holder Alternativet 'fræk' valg-fest

- At det alligevel er kommet så vidt, at det overhovedet er sket, tager jeg ansvaret for som politisk leder for Alternativet, skriver han.

Han understreger samtidig, at det ikke er sidste gang, der vil blive begået fejl i partiet.

- Når det er store fejl, skal det have konsekvenser. Utvetydige.

Se også: Elbæks tropper i København står fast: Vi ændrer ikke stedet

- Og så skal vi lære af alle fejl, vi begår, uanset hvor små de må være, så vi sammen kan skabe et både klogere, grønnere og mere empatisk samfund, skriver Uffe Elbæk.

Tirsdagens kommunal- og regionsvalg er Alternativets første. Partiet blev stiftet 27. november 2013, otte dage efter valget for fire år siden.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen