Elbæk presser DR og TV2: Vil i duel med Mette F. og Løkke

Alternativets leder vil deltage i statsministerduellerne med Mette Frederiksen og Lars Løkke under den kommende valgkamp

Alternativets leder, Uffe Elbæk, Foto: Jens Dresling
Alternativets leder, Uffe Elbæk, Foto: Jens Dresling

Uffe Elbæk lægger nu pres på DR og TV2.

Alternativets leder kræver at blive inviteret med, når tv-stationerne afholder de store statsministerdueller i valgkampens slutspurt.

Det skriver Politiken.

- Jeg regner helt klart med at blive inviteret med. Hvis det ikke er tilfældet, bliver det meget, meget interessant at høre argumentet for, at jeg ikke skal med, siger Uffe Elbæk til avisen.

Ifølge Politiken kan han faktisk slet ikke forestille sig, at de store tv-kanaler kan komme frem til nogen anden konklusion end at invitere ham med til højbords sammen med statsministerkandidaterne Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V):

- Det vil være et højst demokratisk problem, hvis de siger, at 'nej, vi kører de her præsidentdebatter med Lars Løkke og Mette Frederiksen, men ikke Uffe Elbæk. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvilket argument de skulle bruge rent demokratisk, lyder det fra Elbæk.

Har ikke taget stilling
Elbæks udmelding kommer efter, at han for nylig meldte sig på banen som statsministerkandidat. I den forbindelse slog han fast, at Alternativet hverken vil pege på Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med et kommende valg. I stedet er det Elbæks plan selv at sætte sig i Statsministeriet.

Det er imidlertid usikkert, om Elbæks statsministerkandidatur vil give ham adgang til de store tv-dueller med Mette Frederiksen og Lars Løkke.

Nyhedschef på DR Nyheder Thomas Falbe har ingen løfter til Uffe Elbæk, men heller ikke en afvisning.

- Det er en ny situation, og det må vi tage bestik af. Vi er ikke der, hvor vi hverken har truffet beslutning eller er klar til at melde ud, hvad det i givet fald måtte være. Frem til et folketingsvalg, der potentielt kan blive udskrevet om 11 måneder, kan der nå at ske mange ting i dansk politik. Det har vi slet ikke lyst til hverken at blande os i eller have en holdning til for nuværende. Også af den simple grund, at vi ikke har noget ønske om at påvirke en situation, siger Falbe til Politiken.

Kanalchef for TV2 News, Ulla Pors, udtaler, at der ikke er truffet nogen beslutning.

- Så langt er vi ikke endnu. Det kan vi ikke svare på, men selvfølgelig har alle politikernes meldinger i øjeblikket en betydning for, hvordan vores valgdækning bliver. Men det er vi ikke i gang med at kigge på endnu, siger hun til Politiken.

Engell: - Han kan ikke spille klovn hos dronningen

Engells brevkasse: Knald eller fald for Uffes tropper

Engell: Han tørster efter en ministerbil

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri