Elbæk vil undgå at gå i dialog med Paludan under debatter

Alternativets politiske leder overvejer, hvordan han skal forholde sig til Rasmus Paludan under debatter

Uffe Elbæk, politisk leder i Alternativet, vil umiddelbart hverken kommentere eller gå i dialog med Rasmus Paludan, som er leder af partiet Stram Kurs.

Det siger han lørdag, hvor det står klart, at Stram Kurs har samlet de tilstrækkelige 20.109 vælgererklæringer. Det betyder - hvis de bliver godkendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet - at partiet kan komme på stemmesedlen ved det kommende valg.

- Jeg tror, at det ender der, hvor vi simpelthen ikke vil kommentere eller gå i dialog med Rasmus Paludan. Han må selvfølgelig sige det, han har lyst til at sige, men jeg har ikke lyst til at give det energi eller opmærksomhed, siger Uffe Elbæk.

Han gør dog opmærksom på, at den endelig beslutning om, hvordan partiet skal forholde sig til Rasmus Paludan ikke er truffet endnu, men at han har diskuteret det med den politiske ledelse på Christiansborg.

Alle lederne fra de opstillingsberettigede partier til Folketinget plejer at mødes i partilederdebatter i forbindelse med valgkamp. Og det er altså de debatter, hvor Uffe Elbæk kan blive stillet over for at forholde sig til Rasmus Paludan.

- De fleste af mine politiske kolleger på Christiansborg – og jeg kunne også forestille mig jer medier – står i en helt ny situation, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi håndterer, at der er et parti, der så åbenlyst bryder grundloven, siger Uffe Elbæk.

33 kommentarer
Vis kommentarer