Elleman til gnaven Tulle: Kom i julestemning og køb nogle klejner

DF-formand Kristian Thulsen Dahl efterlyser ny attitude fra regeringen, hvis tilliden i blå blok skal genoprettes. Venstres politiske ordfører efterlyser dog først og fremmest julehumør hos støttepartiet

- Jeg vil tage ud og købe mistelten og nogle klejner. Det tror jeg også, at Thulesen Dahl skal gøre, siger Ellemann-Jensen til DF-formandens krav om en ny attitude fra regeringens side. Foto: Ritzau/Jens Henrik Daugaard/Jakob Jørgensen
- Jeg vil tage ud og købe mistelten og nogle klejner. Det tror jeg også, at Thulesen Dahl skal gøre, siger Ellemann-Jensen til DF-formandens krav om en ny attitude fra regeringens side. Foto: Ritzau/Jens Henrik Daugaard/Jakob Jørgensen

Julefreden har endnu ikke sænket sig over partierne i blå blok. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fortsætter nemlig med at strø salt i forholdet til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen.

DF-lederen forudser uhyre vanskelige forhandlinger, når blå blok efter jul og nytår genoptager armlægningen om skat og udlændinge.

- Det bliver meget besværlige forhandlinger. Der er en del, der skal samles op på, siger Thulesen Dahl til TV2.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, opfordrer dog Thulesen Dahl til at købe nogle klejner og finde julehumøret frem oven på de kaotiske uger på Christiansborg, hvor regeringen var ved at vælte sig selv.

- Det er jeg sikker på, at Kristian Thulesen Dahl har ret i. Men i morgen er det juleaften. Nu vil jeg til at komme i julestemning. Det skulle andre også til at komme, siger Ellemann-Jensen til Ritzau.

- Synes du, at Thulesen Dahl og DF bidrager til den julestemning, som du gerne vil komme i?

- Jeg er helt sikker på, at Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti ligesom jeg er på vej i julestemning. Jeg vil tage ud og købe mistelten og nogle klejner. Det tror jeg også, at Thulesen Dahl skal gøre, siger Ellemann-Jensen.

Tidligere på måneden fortalte Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde, at forhandlingerne om skat og udlændinge genoptages næste år

DF kræver ny attitude
Hvis regeringen og støttepartiet skal blive enige om store aftaler om skat og udlændinge i det nye år, så kræver det dog mere end julehumør.

Tilliden skal genetableres mellem regeringen og DF efter det tumultagtige forløb i december. Her blev parterne til sidst enige om en finanslov, men udskød at få aftaler omkring skat og udlændinge på plads.

- Liberal Alliance og regeringen bærer et stort ansvar. Jeg forventer, at de kommer med en attitude i starten af det nye år, der viser, at de er parate til at komme Dansk Folkeparti i møde, siger Thulesen Dahl.

Undervejs i forløbet truede regeringspartiet Liberal Alliance med ikke at stemme for finansloven, som regeringen og DF havde aftalt. Det ville Liberal Alliance kun, hvis en skatteaftale også kom i hus før jul.

På den anden side ville DF kun gå med til en skatteaftale, når der kom yderligere udlændingestramninger.

I sidste ende droppede LA sin trussel, og finansloven blev vedtaget fredag.

Hvornår Thulesen Dahl og Løkke indstiller skydningen vil tiden vise. Foto: ritzau/Jens Dresling Dansk politik - 22. dec. 2017 - kl. 15:35 Trefrontskrig: Venstre og DF slås som besatte

Jens Dresling/Philip Davali Dansk politik - 21. dec. 2017 - kl. 11:05 Tulle beskylder Løkke for fifleri: Det var aftalt spil

327 kommentarer
Vis kommentarer