Ellemann: En del flygtninge kommer til at blive

I et interview med Weekendavisen bakker Venstres nye formand op om konventioner og siger, at nogle flygtninge vil blive

Jacob Ellemann-Jensen (V) står ikke længere så stejlt på det såkaldte paradigmeskift. Han erkender, at virkeligheden er, at en del flygtninge nok må blive i Danmark. I september blev han badet i konfetti, da partiets landsmøde valgte ham som ny formand. Samtidig blev Inger Støjberg valgt som næstformand. Hvorvidt de to ser ens på udlændingepolitikken, har der været talt meget om.
Følg Politik

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, siger i et interview i Weekendavisen, at en del flygtninge nok kommer til at blive i Danmark, hvis konflikten i deres hjemlande varer meget længe.

Det meget omtalte paradigmeskift, der blev gennemført af den tidligere VLAK-regering, har ellers som formål, at flygtninge ikke skal integreres, men sendes hjem.

Interviewet kommer forud for partiets landsmøde, der foregår i weekenden.

- Hvis man flygter fra krig, død og ødelæggelse i hjemlandet, bør man da i udgangspunktet vende tilbage, når den situation er slut. Men det betyder stadig, at når man er i et andet land, skal man arbejde og tage del i det samfund, man er i, siger formanden.

- Hvis der har været konflikt i hjemlandet i 15 eller 20 år, og folk har børn, der er vokset op her, giver det så mening at tale om at vende tilbage til hjemlandet, eller gør det ikke?

- Virkeligheden er bare, at en del nok kommer til at blive, og derfor skal vi også forberede os på det - blandt andet ved at sørge for at de kommer i arbejde.

I forhold til den seneste diskussion af de internationale konventioner, der udspringer af sagen om hjemvendte fremmedkrigere, siger Jacob Ellemann-Jensen, at konventionerne netop er vigtige for et lille land som Danmark.

Han siger dog også, at 'alt ikke er mejslet i sten og aldrig kan laves om'.

Ellemann-Jensen fik tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg som næstformand. Der har været talt meget om, hvorvidt de to ser ens på udlændingepolitiken.

Til Weekendavisen siger Jakob Ellemann-Jensen, at han forstår, hvorfor folk søger mod Danmark, hvis de er fra områder, der er præget af krig og nød.

- Det betyder ikke, at de skal være her alle sammen. Men det betyder, at vi skal tale ordentligt om og til andre mennesker. Jeg er sikker på, at hvis man spørger Inger og mig om en række ting, vil der være en forskel på, hvad vi prioriterer, og hvad der bør fylde hvor meget.

- Men de forskelle er ikke større, end at vi er medlem af det samme parti, og at vi begge står ved den lovgivning, som vi begge har været en del af, siger han.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind