Ellemann lægger sig ned for DF: Hænger Lunde til tørre

Efter flere fund af pesticidrester i drikkevand er miljøministeren i samråd. Blandt andet om et skjult notat. Her erkender han, at det har været et ærgerligt forløb under sin forgænger

Ellemann-Jensen beklager et forløb, hvor Esben Lunde tilbageholdt et notat om sprøjteforbud. Det siger han på et samråd torsdag. Foto: Jens Dresling.
Ellemann-Jensen beklager et forløb, hvor Esben Lunde tilbageholdt et notat om sprøjteforbud. Det siger han på et samråd torsdag. Foto: Jens Dresling.

Da regeringen sidste år sammen med DF, S, SF og De Radikale blev enige om regler for brug af pesticider i Danmark, skete det ikke på et fuldt oplyst grundlag.

Et notat om sprøjteforbud ved drikkevandsboringer blev nemlig ikke udleveret af daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til de forhandlende partier. Og det beklager hans efterfølger Jakob Ellemann-Jensen (V) torsdag under et samråd.

- Det lader til at have været et ærgerligt forløb, hvor tilliden har lidt et knæk. Jeg forventer selvfølgelig af mit ministerium, at det leverer den relevante faglige information om et emne, når vi skal forhandle, siger Ellemann-Jensen.

Det var Radio24syv, der i sommer afslørede, at et notat fra Miljøstyrelsen oplyste, at et sprøjteforbud ved vandboringer vil give den bedste mulighed for at beskytte grundvandet.

Flere partier ønsker et sprøjteforbud, efter at der den seneste tid er fundet flere rester af ukrudtsmidler i grundvand.

Ellemann-Jensen siger, at det ikke er hans indtryk, at der har fundet en vildledning sted. Han var ikke selv med ved forhandlingerne, da han på det tidspunkt var Venstres politiske ordfører.

- Jeg var ikke med på det tidspunkt, så hvad jeg har af andenhåndsberetninger, og det er selvfølgelig noget jeg har spurgt til, for at blive lidt klogere. Både blandt kollegaer og i mit ministerium. Det ændrer ikke ved, at jeg ikke sad ved bordet. Det er ikke mit indtryk. Jeg var der ikke. Det er til gengæld mit indtryk at det notat, der siden er kommet frem måske ikke har ændret voldsomt på synspunkterne for partierne, lyder det fra Ellemann-Jensen.

Det flugter med landbrugsordfører Lise Bechs (DF) forventning til torsdagens samråd, som hun onsdag ytrede over for Ekstra Bladet:

- Det, jeg regner med, at han vil sige, det er, at han ikke sad som minister, så han kender ikke baggrunden. Men det er jo hans ansvar, det er ham, der er minister, lød det fra Lise Bech.

123 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere