'En kammerat har forladt os': Her er de sidste hilsner til Anker

93-årige Anker Jørgensen er sovet stille ind på et plejehjem i Valby - og de sidste hilsner til den tidligere statsminister vælter ind på sociale medier

Anker Jørgensen blev 93 år. Se hans liv i billeder her.

Anker blev 93 år. Her ses den tidligere statsminister da han i 2009 modtog Peter Sabroe Klubbens hæderspris på PH Caféen i København Foto: Finn Frandsen Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 16:46 Anker Jørgensen er død

- Nok var Anker et solidarisk menneske med et stærkt politisk engagement. Men han var lige så meget et varmt og kærligt menneske. Over for sin familie. Sine nærmeste. Kolleger og venner. Man var altid i godt og berigende selskab med Anker.

Sådan lyder nogle af ordene fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, som for kort tid siden offentliggjorde, at den tidligere statsminister Anker Jørgensen søndag er sovet stille ind på sit plejehjem i Valby.

Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 16:49 Send din hilsen til Anker her

Og S-formanden er langt fra den eneste, der har en sidste hilsen til eks-statsministeren, som alle danskere var på fornavn med.

På Twitter og Facebook vælter det ind med hilsner til den 93-årige socialdemokrat - for eksempel skriver Morten Bødskov:

- En kammerat har forladt os. Tak for kampen og indsatsen for @Spolitik og vores bevægelse, skriver Bødskov på Twitter. Opslaget er 'pyntet' med røde roser.

Læs alle hilsnerne her:

Her ses Anker Jørgensen ved sin 60 års fødselsdag. Foto: Heine Pedersen Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 17:01 Den folkekære dilettant

1 af 2 Tidligere statsminister Anker Jørgensen - her fotograferet i sit hjem i anledningen af sin 80 års fødselsdag - døde søndag. Han blev 93 år gammel. (Foto: Niels Hougaard)
2 af 2 Socialdemokraterne side om side: Her er det Henrik Dam Kristensen, Mogens Jensen, Mogens Lykketoft og Anker Jørgensen. (Privatfoto)
9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere