Endnu en profil melder sig under De Konservatives faner

Tidligere Venstre-politiker Kasper Elbjørn gør Naser Khader følgeskab som nyt medlem i De Konservative

Kasper Elbjørn (Foto: Joachim Adrian)
Kasper Elbjørn (Foto: Joachim Adrian)

De Konservative er blevet endnu en profileret skikkelse rigere forud for valgkampen op til folketingsvalget, der senest kommer til september.

Det står klart efter, at kommunikationsdirektør i Saxo Bank og medstifter af den borgerligt-liberale tænketank Cepos, Kasper Elbjørn, har meldt sig ind i partiet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dermed tilslutter han sig den tidligere partistifter af Ny Alliance Naser Khader, der for to uger siden meddelte, at han er klar til at gøre politisk comeback som konservativ folketingskandidat.

(Foto: Niels Hougaard) Samfund DR fyrer Khader som studievært

Kasper Elbjørn har før været medlem af Venstre gennem 20 år, men valgte sidste år at melde sig ud af det liberale oppositionsparti, da han følte, at partiet havde rykket sig for tæt på den politiske midte.

- Jeg synes, De Konservative er et spændende parti, som forstår at kombinere ønsket om økonomiske reformer med en værdipolitik, der værner om de danske traditioner og værdier, siger Kasper Elbjørn til Frederiksborg Amts Avis.

Kasper Elbjørn fremhæver, at De Konservative både har fælles træk med Liberal Alliance, når det kommer til den økonomiske politik og fælles træk med Dansk Folkeparti, når det gælder værnet om de danske traditioner.

- Lige præcis den kombination gør De Konservative så interessante i øjeblikket, siger han.

(Foto: Henning Hjorth) Dansk politik Valgforsker: Khader kan få Pape med på Borgen

Kasper Elbjørn stillede i maj 2014 op til Europa-Parlamentet for Venstre. Han blev dog ikke valgt, og dagen efter meldte han sig ud af partiet.

Både Naser Khader og Kasper Elbjørn kommer som tiltrængte profiler til et parti, der på det seneste har oplevet, at prominente navne som Lene Espersen, Per Stig Møller og Tom Behnke i løbet af indeværende valgperiode har meddelt, at de ikke genopstiller

Det vurderes, at især Naser Khaders kandidatur blandt andet kan være med til at hjælpe De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, til valg i Vestjyllands Storkreds, hvor partiet ellers normalt ikke får gevinst.

I seneste Voxmeter-måling for Ritzau stod De Konservative til at få 5,3 procent af stemmerne svarende til ni mandater.

16 kommentarer
Vis kommentarer