Annonce:
Annonce:

Endnu en sag tyder på parløb mellem Eva Kjer og forening

Miljø- og fødevareministeren mistænkes for at have indgået studehandel med Bæredygtigt Landbrug, skriver DR

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen mistænkes for at have indgået studehandel med Bæredygtigt Landbrug. (Foto: Claus Bonnerup)
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen mistænkes for at have indgået studehandel med Bæredygtigt Landbrug. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Politik

Da miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sidste år bad kommunerne om at oprense vandløb mere effektivt i et såkaldt hyrdebrev, skete det angiveligt som led i et forlig med interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Dermed blev et sagsanlæg mod staten sat på pause, skriver DR Nyheder.

Baggrunden er, at Bæredygtigt Landbrug i 2012 stævnede staten for, at oprensningen af vandløb for vandplanter ikke var effektiv nok.

Interesseorganisationen skulle have tørnet sammen med Kammeradvokaten i retten i efteråret, men Bæredygtigt Landbrug satte retssagen på standby.

Eva Kjer havde travlt: Omstridt landbrugspakke skulle hastes igennem

Annonce:

Det skete, efter at Eva Kjer Hansen i begyndelsen af november 2015 udsendte hyrdebrevet til kommunerne og samtidig nedsatte en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til mere effektiv oprensning af vandløbene - det, der blandt fagfolk kaldes grødeskære.

Forliget beskrives i et brev til Høje Taastrup Kommune fra Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand for Bæredygtigt Landbrug.

- Kammeradvokaten har ønsket at indgå forlig, og som en del af dette forlig blev der udsendt et hyrdebrev til samtlige kommuner, hvori det blev præciseret, at kommunerne skulle holde de danske vandløb veloprensede. Og der arbejdes stadig videre med Kammeradvokaten om forliget, skriver Flemming Fuglede Jørgensen i brevet.

Eva Kjer Hansen slipper foreløbig for ekstra hastehøring

Ministerens tætte parløb med Bæredygtigt Landbrug kom frem i sidste uge, hvor BT dokumenterede, at store dele af ministerens kommissorium for ekspertgruppen om netop grødeskæring af vandløb var kopieret fra et notat udarbejdet af Bæredygtigt Landbrug.

Annonce:

Oplysninger fra kommissoriet blev efterfølgende i starten af november gengivet i Eva Kjer Hansens hyrdebrev til landets kommuner.

I brevet indskærper ministeren, at kommunerne har pligt til at vedligeholde vandløbene, så landbrugsarealer ikke bliver oversvømmede med risiko for afgrødetab.

På trods af at Flemming Fuglede Jørgensen i mailen nævner forliget flere gange, afviser han i dag over for DR, at der er indgået forlig.

Engell: 'Miljøministeren er i KÆMPE problemer'

Det samme gør Eva Kjer Hansen. Hun understreger samtidig, at den nedsatte ekspertgruppe består af uafhængige forskere.

- Det har været afgørende for mig, at arbejdet holdt sig inden for den gældende vandløbslovs rammer, og at det faglige arbejde blev gennemført af objektive og uafhængige forskere. Processen resulterede ikke i et forlig, og der er dermed ikke indgået en handel, skriver ministeren til DR.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: