Endnu en tiltalt i Messerschmidt-skandale

Endnu en person tiltales for dokumentfalsk i Meld-sagen, viser udkast til anklageskrift

Morten Messerschmidt kan ikke huske, hvornår han blev sigtet i sagen.
Følg Politik

To personer er nævnt som tiltalte i Bagmandspolitiets (Søik) udkast til anklageskrift mod Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt.

I udkastet, som er sendt fra Justitsministeriet til Folketinget, er det imidlertid kun Messerschmidts navn, som fremgår. Identiteten på den anden tiltalte er overstreget.

Ifølge Bagmandspolitiet har Morten Messerschmidt i forening med en medarbejder begået dokumentfalsk efter straffeloven. Det er angiveligt sket i forbindelse med DF's sommergruppemøde i Skagen 2015, hvor man som tidligere afsløret i Ekstra Bladet, gjorde brug af en falsk hotelkontrakt.

Her underskrev DF-formand Kristian Thulesen Dahl nære medarbejder - partiets administrationschef Jeannie Nørhave - sig i strid med sandheden som chef på Color Hotel i Skagen.

Jeannie Nørhave er dog ikke den medarbejder, som Bagmandspolitiet vil tiltale, oplyser Dansk Folkepartis partimedie - hvilket stemmer med Ekstra Bladets oplysninger.

Året før underskrev Nørhave sig som chef på Hotel Koldingfjord, da DF - via Messerschmidts skandaleramte partialliance Meld - fik EU-støtte til partiets interne sommergruppemøde i Kolding.

Tæt på Tulle og Pia
Jeanie Nørhave er en medarbejder i Dansk Folkepartis absolutte top - og hun har kontor få meter fra DF-formanden. Samtidig er hun tæt på partistifter Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkeparti har siden sidste uge ignoreret Ekstra Bladets spørgsmål om, hvorvidt der tiltales andre med DF-relationer end Messerschmidt i sagen. Og Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den pågældende Messerschmidt-medarbejder, som stadig besidder en betroet stilling.

DF’s personale- og sekretariatschef, Jeanie Nørhave, arbejdede tidligere 20 år hos politiet. Her tog hun revisionskurser og en 'diplomuddannelse i jura'. Foto: Carsten Lundager
DF’s personale- og sekretariatschef, Jeanie Nørhave, arbejdede tidligere 20 år hos politiet. Her tog hun revisionskurser og en 'diplomuddannelse i jura'. Foto: Carsten Lundager

Ekstra Bladet har mødt DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Han har ingen kommentarer. Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, der nægter sig skyldig.

Flere timer efter Ekstra Bladets afsløring af den fulde tiltale lagde Morten Messerschmidt en video på Facebook. Han bekræfter tiltalen, men nægter sig skyldig.

- Jeg afviser pure alle de anklager som måtte blive rejst imod mig. Spørgsmålet her om den famøse kontrakt, som blev underskrevet har i øvrigt været endevendt både i pressen men også i Olaf-rapporten, hvor man hverken kommer frem til at kalde det fraudery eller fraud eller noget i den stil, så derfor er jeg en lille smule forbløffet over, at politiet også her er kommet frem til en noget anden konklusion, end hvad jeg havde regnet med. Men det kommer vi til at tilbagevise i retten. Jeg må sige, at jeg ikke kommer til at føre denne sag i medierne eller på de sociale medier og er temmelig forundret over at disse lækager bare bliver ved, siger han.

Har betalt 1,6 millioner tilbage - vil betale en million mere

I foråret 2016 fastslog EU-parlamentet, at det 'europæiske parti' Meld og fonden Feld havde misbrugt EU-støttemidler svarende til knap tre millioner kroner.

Heraf besluttede Dansk Folkeparti i maj samme år at betale cirka halvdelen - svarende til 1,6 millioner kroner tilbage.

Efter Ekstra Bladets afsløringer af bl.a. de EU-betalte sommergruppemøder i oktober 2016, meddelte partiet, at man ville betale yderligere knap en million kroner (955.210 kroner) tilbage.

Disse penge inkluderer sommergruppemødet i Skagen 2015, som nu indgår i tiltalen mod Messerschmidt.

Men beløbet på knap en million kroner er dog blot sat på en spærret konto hos DF. Angiveligt fordi EU ikke ville modtage pengene før antisvindel-jægerne i Olaf og det danske bagmandspoliti havde efterforsket sagen færdig.  

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind