Engel-Schmidt får gigant bøde

Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt får stor bøde for narkokørsel

Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, forklarer her sagen

Venstrepolitikeren Jakob Engel-Schmidts narkokørsel har ikke kun kostet ham hans job som direktør og gæstevært på TV2 - og efterladt hans politiske liv i ruiner. Han står også til en anselig bøde selv om det sandsynligvis er hans mindste problem for tiden.

Det var kokain, der var årsag til, at Jakob Engel-Schmidt har mistet kørekortet i tre år, fortæller han på Facebook. Foto: Jens Dresling Politik Jakob Engel-Schmidt: Jeg blev taget med kokain i blodet

Jakob Engel-Schmidt, der lige nu har orlov fra Folketinget, blev taget af politiet i juli sidste år. En efterfølgende blodprøve har ifølge politikeren selv vist, at der var kokain i blodet. Det koster en frakendelse af kørekortet ubetinget i tre år. Herudover skal Jakob Engel-Schmidt betale en bøde, der svarer til en månedsløn netto plus sagsomkostning og udgifter til politiets blodprøve på omkring 3-4.000 kroner.

Beregningen af bøden størrelse sker på baggrund af Jakob Engel-Schmidts løn på gerningstidspunktet i juli måned sidste år. Her fik han løn fra Folketinget, der på det tidspunkt lå på 53.196 kroner om måneden brutto. Jakob Engel-Schmidt vil ikke selv oplyse, hvor meget han har fået i bøde. Men et forsigtigt skøn er, at Jakob Engel-Schmidts nettoløn er på omkring 30-35.000 kroner, som han derfor får i bøde.

Herudover kommer som nævnt sagsomkostninger og udgifter til blodprøve, så den samlede bøde vil ligge i omegnen af 40.000 kroner.  

Modellen Oliver Bjerrehuus er også tidligere dømt for får at køre bil med kokain i blodet. Kort tid efter blev han også knaldet for at køre for stærkt, så han fik samlet frakendt kørekortet i 3,5 år. Herudover skulle han på baggrund af sin lønindtægt betale en bøde på 14.500 kroner samt sagsomkostningerne og udgifter til blodprøve.

Oliver Bjerrehuus var ikke selv mødt op i Københavns Byret. (Foto: Jonas Olufson) Danske kendte Olivers narkokørsel: Her er dommen

308 kommentarer
Vis kommentarer