Engell: Arrogant at Løkke gemmer sig

Statsministerens afvisning af Folketinget er arrogant og risikabel, mener politisk kommentator Hans Engell

Ekstra Bladets politiske reporter, Kristian B. Larsen, var i studiet tidligere i dag og uddybe på sagen. Se med her

Det er en politisk tabersag, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går i dækning i stedet for at stille op til spørgsmål om sin rolle i landbrugspakken.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, efter at det er kommet frem, at Løkke og fire ministre har meldt afbud til samråd, og Løkke selv afviser at redegøre for sagen i folketingssalen.

Regeringens begrundelsen er, at Løkke og ministrene 'af principielle grunde ikke finder anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold'.

- Det er meget uklogt af ham. Han løber en stor risiko for, at det udadtil kommer til at se ud, som om regeringen og partiet Venstre er ét fedt. Den risiko løber man ikke i en flerpartiregering, siger Hans Engell.

Esben Lunde Larsen. Foto: Philip Davali Dansk politik Lunde bukker under for Papes krav

Kun 34 mandater
Løkke bør stille op til et samråd om sagen eller besvare spørgsmål i folketingssalen om landbrugspakken, mener Hans Engell.

- Det er en meget arrogant behandling af Folketinget i betragtning af, at han kun sidder med 34 mandater og er fuldstændig afhængig af, at de andre blå partier bakker op om ham, siger han.

Løkke har meldt afbud ligesom transportminister Hans Christian Schmidt (V), erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V), undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Statsministeren lagde ifølge Berlingske pres på daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), før landbrugspakken blev fremlagt og forhandlet.

Lars Løkkes udfarende adfærd under regeringskrisen havde en årsag. Det blev afsløret i sidste uge. (Foto: Jens Dresling/POLFOTO) Dansk politik Derfor vil Løkke ikke drøfte landbrugspakke

- Løkke afviser måske for ikke at blive slidt politisk ned?

- Det er klart. Oppositionen gør ikke dette af venlighed over for Lars Løkke. Enhver statsminister vælger selv, hvor han vil lægge snittet i forhold til Folketinget, siger Hans Engell.

Dansk politik Oppositionen vil have offentlig høring om skattely

Enhedslisten mener, at det er helt uhørt, at statsministeren gemmer sig for kritiske spørgsmål om landbrugspakke.

- Det er helt uhørt, at statsministeren hverken vil møde op i samråd, han er indkaldt til, eller vil møde op i Folketingets spørgetid og svare på spørgsmål om, hvordan han var involveret i regeringens landbrugspakke, siger Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding.

- Sagen om landbrugspakken er dybt alvorlig, og det står klart, at statsministeren har været involveret helt fra begyndelsen. Hans involvering har ikke kun handlet om interne regeringsmøder, men i møder direkte med miljø- og fødevareministeriets embedsmænd.

5 kommentarer
Vis kommentarer