Engell: Derfor får vi aldrig en regering med S og V

Flere politiske kommentatorer har luftet tanken om, at Løkke i teorien kan danne en VKSR-regering. Ren utopi, vurderer Hans Engell

En politisk alliance mellem Thorning og Løkke er helt urealistisk, mener Hans Engell
En politisk alliance mellem Thorning og Løkke er helt urealistisk, mener Hans Engell

I politik kan de mest mystiske scenarier opstå.

Men en SV-regering kommer ikke til at blive aktuelt medmindre Danmark er i krig eller havner i dyb økonomisk krise.

Det vurderer Hans Engell, efter flere andre politiske kommentatorer har luftet tanken om, at Lars Løkke Rasmussen pønser på et politisk mirakel i form af en VKSR-regering.

- Det kan overhovedet ikke lade sig gøre. Det er ren hjernespin. Politikerne skriger af grin over de tanker.

Lars Løkke vil 'fordøje' partiernes ønsker. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Løkke forhandler i skjul

- Venstre og Socialdemokraterne er modpolerne i dansk politik og er gået til valg på vidt forskellige ting. Den type regeringer laver man kun, hvis landet er i dyb økonomisk krise eller i krig, siger Ekstra Bladets politiske kommentator til TV2.

Spekulationerne er opstået efter, David Trads luftede tankerne i sin klumme på altinget.dk

- Et-eller-andet sted i Lars Løkke Rasmussens begavede hoved må han overveje andre udveje. En politisk sensation, der vil katapultere ham tilbage som en stærk leder. En løsning, som vil give ham langt bedre muligheder for at gennemføre den økonomiske politik, han skitserede i valgkampen. En model, der vil udstille de populister, der vandt valget, som uansvarlige: En VSRK-flertalsregering!, skriver David Trads i sin klumme.

I en kommentar i Berlingske udtrykker den tidligere formand for Europabevægelsen Erik Boel et ønske om netop en sådan regering, men ifølge Hans Engell kan det slet ikke lade sig gøre.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl kan se frem til hårde forhandlinger de næste par dage (Foto: Astrid Dalum) Dansk politik Løkkes DF-hovedpine: Så uenig er han med Tulle

Løkke tager en puster
Tirsdag har den kongelige undersøger Lars Løkke Rasmussen gjort klar, at han har brug for en pause til at tænke over, hvad der nu skal ske i forhandlingerne.

På Facebook skriver Venstre-formanden, at der ikke vil være nogle forhandlinger i dag i Landstingssalen på Christiansborg, hvor de blå partier indtil videre har forhandlet et muligt regeringssamarbejde. Lars Løkke Rasmussen oplyser, at han har brug for at 'fordøje' de mange forskellige ønsker fra partierne.

I fredags fik Lars Løkke Rasmussen mandat til at forhandle en flertalsregering, men efter weekenden måtte formanden fortælle, at det ikke lykkedes. Mandag morgen måtte han så en tur forbi dronningen igen for at få et nyt mandat. Denne gang fik han et mere 'bredt mandat' til at forhandle en eventuel mindretalsregering.

Thulesen Dahl var ikke den eneste, der jublede torsdag aften efter valget. En kunde hos NordicBet scorede kassen på valgresultatet (Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Hans Engells overmand: Spillefugl forudså Tulles triumf

127 kommentarer
Vis kommentarer