Annonce:
Annonce:

Engell: Derfor skaber Sass ny asyl-ballade

Efter 'fredpibe-møde' i rød blok vil Sass markere, at han stadig står for en stram linje på udlændingeområdet, lyder det fra Hans Engell

Foto: Lars Krabbe/Ole Steen
Foto: Lars Krabbe/Ole Steen
Annonce:
Følg Politik

Knap har røgen lagt sig efter, at lederne i rød blok forleden røg fredspibe, før Henrik Sass Larsen igen puster til gløderne.

Den socialdemokratiske gruppeformand valgte endda arbejdernes internationale kampdag til påny at levere en provokation, der skaber rystelser i Rød Stue.

I sin 1. maj-tale roste Sass bl.a. det australske flygtningesystem ’hvor alle spontane bådflygtninge afvises og fragtes til en ø, hvorfra al asylbehandling foregår.’

– Styret indvandring. Hvor det er befolkningerne, der tager stilling til, hvem og hvor mange der skal komme og ikke menneskesmuglerne.

– Det er min overbevisning, at vi skal gøre det samme i Danmark. Det er os der skal styre det og ikke menneskesmuglerne, lød det fra gruppeformanden.

Kritikken hagler ned: Sass skaber ny asyl-ballade

Annonce:

Stram linje
Sass’ asyl-udmelding kom knap en uge efter, at hans partiformand, Mette Frederiksen, havde holdt møde med lederne fra de radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet.

På mødet skulle man forsøge at finde fælles fodslag blandt oppositionspartierne frem mod næste valg.

Og det var der umiddelbart brug for: Forud for mødet havde Sass nemlig skabt voldsom utilfredshed hos de røde ’venner’ med nogle markante udtalelser på netop udlændinge-området.

Men forsoningsmødet har tilsyneladende ikke fået Sass til at holde igen.

– Efter fredpibe-mødet forleden har han formentlig villet markere, at han altså stadigvæk står for en stram linje på udlændingeområdet, lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

Efter rødt møde: Mette F. med stikpille til Sass

Ikke specielt koordineret
Ifølge Engell virker det ’ikke specielt koordineret’, at når Sass vælger at kaste sig ud i at rose det australske flygtninge-system.

Annonce:

Oven på Sass’ 1. maj-tale afviste Mette Frederiksen da også idéen om en australsk asyl-model i Danmark. Med god grund, lyder det fra Hans Engell:

– Nu har Mette Frederiksen siddet og kigget Uffe Elbæk, Morten Østergaard og Pernille Skipper i øjnene forleden dag, og det kan godt være, at hun ikke lige har lyst til at tage et nyt udlændingepolitisk slagsmål med de andre røde partier, lyder det fra Hans Engell.

Ekstra Bladets politiske kommentator mener dog ikke, at Sass’ udlændinge-torden nødvendigvis udgør et stort problem for Socialdemokratiet:

– Man kan sige, at Mette Frederiksen tager sig af pensionsalder, arbejdstider og den del, mens Sass tager sig af det værdipolitiske, siger Engell om den socialdemokratiske arbejdsdeling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: