Engell: Derfor slår Løkke igen mod Lykketoft

Lars Løkke Rasmussen ventede lidt med at svare hårdt igen mod Mogens Lykketoft

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, forstår godt, at Lars Løkke Rasmussen svarer igen på Mogens Lykketofts tale. (Arkivfoto: Ole Steen)
Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, forstår godt, at Lars Løkke Rasmussen svarer igen på Mogens Lykketofts tale. (Arkivfoto: Ole Steen)

Formanden for FN's generalforsamling, danske Mogens Lykketoft, har i de seneste dage bragt sig selv i centrum på yderst uheldig vis, da detaljer fra en tale, han holdt på sin 70 års fødselsdag, er kommet frem for offentligheden.

Se også: Lykketoft i voldsom sviner: Løkke er en 'lille svindler'

Her kaldte han blandt andet den tidligere regering for 'talent- og profilløs', mens Lars Løkke Rasmussen blev kaldt for 'en lille svindler'.

Indledningsvis havde Lars Løkke blot valgt at besvare ilden med et smil og en henvisning til sin nytårstale om at tale ordentligt, men tirsdag aften valgte statsministeren at svare mere heftigt igen med blandt andet at kalde Lykketofts håndtering af sagen sølle og uværdig.

(Foto: Joackim Adrian) Dansk politik - 26. jan. 2016 - kl. 23:12 Løkke håner Lykketoft: Uværdig og sølle

Og Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, forstår godt Lars Løkkes reaktion.

- Jeg kan godt forstå, at Løkke slår igen. Lykketoft havde aldrig fået posten i FN, hvis ikke både Helle Thorning og Lars Løkke havde arbejdet virkelig aktivt for ham og havde støttet ham, siger han.

- Det er fuldstændig uhørt, at en tidligere parlamentsformand og nuværende repræsentant for Danmark i FN's generalforsamling fuldstændig udokumenteret står og kalder landets statsminister for en lille svindler. Det er klart, at Løkke bliver sur i skralden, for det er ikke en måde at opføre sig på, siger Hans Engell.

Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik - 26. jan. 2016 - kl. 17:51 Gade: Lykketoft skal undskylde svindler-påstand om Løkke

Vil undgå Trump-tilstande
Han fortæller, at seniorpolitikere som Lars Løkke og netop Mogens Lykketoft længe har talt for, at politikere bør holde den gode tone og ikke tale nedværdigende om hinanden og få det til at handle om personer frem for politik.

- Vi skal ikke amerikanisere dansk politik, hvor det ender ligesom Donald Trump og de andre, der står og råber ad hinanden og taler ned om hinandens udseende, intelligens og personlige forhold. Det niveau skal Danmark ikke ned på. Og der må man selvfølgelig forvente, at Lykketoft, der har været med i politik i 35 år, er med til at løfte niveauet og ikke sænke det, siger han.

- Lykketoft er om nogen en, der har skældt ud på medier og politikere for at gå efter manden og ikke bolden, så dette dette her er virkelig et lavpunkt. Lykketoft har fyret sin egen personlige troværdighed af i et eneste skud ved at holde en så pinlig og perfid tale, lyder det fra Hans Engell.

nationen - 26. jan. 2016 - kl. 11:46 Hids jer ned: Lykketoft var ikke blevet slettet på nationen!

'Det var et følelsesudbrud'
Efter Lykketofts udtalelser kom frem i pressen, har hovedpersonen selv forholdt sig tavst og undladt at udtale sig. I stedet har han i første omgang undskyldt sig med, at der var tale om et følelsesudbrud, og efterfølgende har han frabedt sig at kommentere sagen yderligere over for venner og medier.

Og netop Lykketofts håndtering er også faldet Lars Løkke for brystet.

- Det er klart, at Løkke har reageret på det fuldstændig latterlige i, at Lykketoft har sagt, at det var et følelsesudbrud. Han havde forberedt og nedskrevet talen, og så venter han fem dage, hvorefter han udsender talen. Så det tyder ikke på, at det er noget impulsivt, han er kommet på. Det her har været planlagt og gennemtænkt. Og det har sikkert været et forsøg på et karaktermord på Lars Løkke, siger Hans Engell.

Se også: Enten er Lykketoft idiot, eller også er han en kæmpe hykler

Pinlig samtale
I sit seneste Facebook-opslag skriver Lars Løkke Rasmussen, at han har talt med Mogens Lykketoft telefonisk for at få en forklaring, men 'det kom der ikke noget ud af'.

- Jeg kan godt forstå, at Løkke reagerer, og det kan også godt tyde på, at den telefonsamtale, de har haft, har været pinlig. Så det er formentlig også derfor, at Løkke går ud og siger, at det gider jeg ikke finde mig i. Hvad bilder Lykketoft sig egentlig ind, siger Hans Engell spørgende.

Lars Løkke Rasmussen blev af Lykketoft kaldt 'den lille svindler' (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 25. jan. 2016 - kl. 23:23 Løkke provokerer Lykketoft: Har ikke fanget budskabet

Han mener derfor, at Lars Løkke med god ret lægger en længere svada ud på Facebook, hvor han deler sin undren over opførslen fra Folketingets tidligere formand.

- Jeg synes, det er fuldstændig forståeligt, at Løkke slår igen, og alt i alt har det her forløb været hamrende pinligt for Lykketoft.

Mogens Lykketoft sidder som formand for FN's generalforsamling indtil september 2016. Herefter vender han tilbage til Folketinget, som han under sit arbejde for FN har orlov fra.

320 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere