Annonce:
Annonce:

Engell: Det rene klovneri fra Uffe Elbæk

Uffe Elbæk risikerer at fremprovokere vælgerflugt fra Alternativet, efter han er stemplet ind som statsministerkandidat, vurderer Hans Engell

Uffe Elbæk. Foto: Tariq Mikkel Khan
Uffe Elbæk. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Politik

Alternativets leder Uffe Elbæk risikerer at gøre mere skade end gavn på sit parti med meldingen om, at han nu vil være statsminister og ikke længere er at regne som parlamentarisk grundlag for en eventuel S-ledet regering med Mette Frederiksen i spidsen.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

- Den her melding er det rene klovneri fra Uffe Elbæk. Det er ikke andet end nogle få måneder siden, Elbæk meddelte, at han ville forlade politik efter næste valg. Nu vil han være statsminister. Men det kan selvfølgelig været, at han kun vil være statsminister i seks måneder, siger Hans Engell om de modstridende meldinger fra Alternativets leder.

Ifølge Hans Engell risikerer Uffe Elbæk at skabe større problemer for Alternativet, end partiet allerede har med dårlige meningsmålinger.

Annonce:

- Elbæk risikerer med den her melding at starte en vælgerflugt fra Alternativet. Alternativets vælgere vil mere end noget andet et regeringsskifte. Og hvis han virkelig mener det her og peger på sig selv og holder fast i den beslutning, så risikerer han jo at bane vejen for en fortsat blå regering, da Mette Frederiksen kan komme til at stå og mangle de afgørende mandater, siger Hans Engell.

Nu vil Uffe bestemme: Springer ud som statsministerkandidat

- Hvis man stemmer på Alternativet kan man få hvad som helst med denne melding. Og det virker ærlig talt fuldstændig hovedløst. Jeg ser det som et udtryk for dybe følelser af frustration i Alternativet. Det er mere end noget andet et hidsigt forsøg på at gøre sig selv interessant.

Hans Engell regner det også for komplet usandsynligt, at andre partier på Christiansborg vil bakke op om Uffe Elbæk som seriøs statsministerkandidat.

- Der er ingen andre på Christiansborg, der et sekund vil overveje at pege på Uffe Elbæk som statsminister udover ham selv.

Mette F er for fremmedfjendsk: Sikandar vil ha’ Elbæk som statsminister

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: