Engell: Det ser sort ud for Holst

Hans Engell vurderer, at Carl Holst er yderligere svækket efter, der er kommet nye oplysninger frem om hans personlige rådgiver Christian Ingemann

Et væld af møgsager har allerede Carl Holst. Nu er han tilmed meldt til politiet. (Video: Kristian Hansen)

Massevis af mails om valgkamp for Carl Holst (V) fra en regionsansat lønnet af skattekroner forværrer situationen for den nuværende forsvarsminister.

Det slår politisk kommentator Hans Engell fast, efter at en række nye og særdeles belastende oplysninger kom frem på et møde i forretningsudvalget i Region Syddanmark mandag aften.

- Det ser sort ud for Carl Holst nu. Det er en alvorlig forværring, siger Hans Engell.

Forretningsudvalget skønner nemlig, at Christian Ingemann Nielsen, der var regions-betalt mand og personlig assistent, har brugt halvdelen af sin tid på at føre valgkamp for Carl Holst.

- Det har været et kardinalpunkt for Carl Holst, at hans personlige assistent ikke førte valgkamp for ham. Han har lagt hovedet på blokken i den her sag.

Hans Engell svinger hammeren hårdt over landets forsvarsminister. (Foto: Ole Steen)
Hans Engell svinger hammeren hårdt over landets forsvarsminister. (Foto: Ole Steen)

- Jeg har svært ved at se, hvordan han vil tackle gruppemødet i Venstre i dag. Carl Holst er alene i den her sag. Venstres top har klart givet udtryk for, at den her må han padle hjem selv. Og det bliver for alvor svært nu, vurderer Hans Engell.

Se også: Medie: Ny bilagsbombe under Carl Holst

Efter mødet i forretningsudvalget i Region Syddanmark var kritikken også sønderlemmende fra partier på begge fløje af midten.

Ekstra Bladet erfarer fra flere kilder, at det på mødet kom frem, at 165 mails fra den stormombruste rådgiver Christian Ingemann havde direkte relation til valgkampen, selv om han blev lønnet til at promovere et projekt kaldet ’Smart Vækst og Velfærd’.

Gruppeformand fra de konservative sagde efterfølgende:

- Reelt kun omkring ti procent af arbejdsopgaverne svarer til stillingsopslaget. Det er dybt kritisabelt, og jeg vil være overrasket, hvis ikke Statsforvaltningen når frem til, at dette også er ulovligt – dette vil så senere medfølge politianmeldelse, skriver Lasse Krull, gruppeformand fra de konservative, i en mail til Ekstra Bladet.

(Foto: Finn Frandsen) Dansk politik - 28. sep. 2015 - kl. 20:58 Holst-redegørelse: Duer ikke - væk

Skalkeskjul for valgkamp
Socialdemokraterne var også rystede efter den mundtlige redegørelse, som var meget mere udleverende end et udkast sendt til politikerne før mødet, oplyser flere kilder.

- Det er en yderligere bestyrkelse af mistanken om, at Ingemann hjalp Carl Holst i valgkampen, og meget tyder på, at projekt ’Smart Vækst og Velfærd’ var et skalkeskjul for valgkamp, siger Poul Erik Svendsen fra Socialdemokraterne.

Den omstridte personlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, har givet tilladelse til, at 800 mails i valgkampen blev gennemgået. Det er 165 af dem, som ifølge flere kilder handler direkte om Carl Holsts valgkamp.

Christian Ingemann havde ifølge region Syddanmarks journalsystem masser af tid til at stå med hænderne på ryggen. Foto: JydskeVestkysten. Politik - 28. sep. 2015 - kl. 19:10 Lækket Holst-notat: Så lidt lavede assistent for 42.000 kr. om måneden

Derudover har regionen fundet frem til 10.000 mails fra Ingemann i hele ansættelsesperioden.

- Hvis ikke Statsforvaltningen starter en undersøgelse på baggrund af det her, så gør vi. Vi har skærpet retorikken og er gået fra indicier til kraftige indicier på, at Ingemann har deltaget i valgkampen, siger Thies Mathiassen fra DF.

Den uddybende forklaring fik et enigt forretningsudvalg til at indstille redegørelsen til godkendelse i regionsrådet på et senere møde.

Regionen har også undersøgt Ingemanns mails i perioden, fra valget blev udskrevet 27. maj til valgdatoen 18. juni 2015. Formålet er at få ’en faktuel afklaring af hans arbejdsopgaver under regionsrådsformandens valgkamp til Folketinget’, står der i det syv sider lange udkast til redegørelsen, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

83 kommentarer
Vis kommentarer