Engell efter vilde DF-udtalelser: Han skal nok blive sat på plads af Tulle

Kenneth Kristensen Berth (DF) 'må have tabt hovedet', mener Ekstra Bladets politiske kommentator, efter DF-ordføreren luftede muligheden for at skyde bådflygtninge, der krydser Middelhavet i gummibåde

- Selvom han forsøger en redning med varselsskud nu, er det en tåbelig udtalelse, lyder kritikken fra Hans Engell. Polfoto
- Selvom han forsøger en redning med varselsskud nu, er det en tåbelig udtalelse, lyder kritikken fra Hans Engell. Polfoto

Bådflygtninge må ikke sejle ind over bestemte grænser, og gør de det alligevel, risikerer de at blive skudt på.

Så klar var meldingen fra Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, da han mandag gæstede en debat med Europabevægelsens formand, Stine Bosse.

Men det er fuldstændig uacceptabelt, at en dansk politiker kan sige sådan, mener Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

- Det er en tåbelig udtalelse. Det er en udansk tanke, at vi skal begynde at skyde på immigranter eller flygtninge. Vi taler om mennesker, som er i nød. Det, han siger, er ikke acceptabelt, lyder det fra Hans Engell.

Kenneth Kristensen Berths kommentarer udløste efterfølgende et ramaskrig på de sociale medier, hvor adskillige politiker kaldte udtalelserne 'vanvittige'.

Det fik sent onsdag aften DF'eren til at dementerer udtalelserne.

- Det, jeg mener, er, at man kan affyre varselsskud mod et fartøj, der bevæger sig ind i europæisk territorialfarvand, skriver Berth på sin Facebook-profil.

Men uanset om der er tale om varselsskud eller gældende skud, er det alvorlige udtalelser, mener Hans Engell.

- Man kan jo kun forstille sig, hvordan mennesker, der befinder sig i en faldefærdig skude, vil reagere på skud, siger Engell.

Det er ikke så længe siden, at en anden DF'er - Cheanne Nielsen - også måtte trække i land efter en kontroversiel udtalelse om flygtninge og immigranter. Er det efterhånden DF-classic at trække i land, når shitstormen kommer?

- Selvom han forsøger en redning med varselsskud nu, er det en tåbelig udtalelse. Han må have tabt hovedet, og jeg har svært ved at forestille mig andet, end at ledelsen eller Søren Espersen vil sætte ham på plads. Den kan de ikke lade stå, siger Hans Engell og fortsætter:

- Vi har lige haft en hel regering, der trak halvdelen af det, de tidligere har sagt, i land. Det, der gør det her alvorligt, er, at det handler om tragiske menneskeskæbener.

Alene i år er 4715 mennesker druknet i Middelhavet i forsøget på at komme til Europa, estimerer FN.

96 kommentarer
Vis kommentarer