Engell: Elbæk rammer tidsånden

Alternativet kan også snuppe borgerlige vælgere, mener Hans Engell

Med klare profiler og kendisser, som vælgerne synes om og en Uffe Elbæk, der klarer sig godt i partilederrunderne, vil partiet Alternativet have en chance for at komme i Folketinget med fire mandater.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Der er andre, der dømmer Elbæk ude på forhånd, men det gør jeg ikke. Deres chance er, at partiet rammer tidsånden rigtig godt med bæredygtig vækst, innovation, miljø, iværksætteri.

- Her henvender de sig til den gruppe af borgerlige vælgere, som er miljø- og økologisk orienterede, og de røde vælgere som er kritiske overfor vækst og kapitalisme, men som ikke er socialister, siger Hans Engell til Ritzau.

Det vælgersegment er en snæver niche, og Elbæk har ikke begået samme fejl som Ny Alliance - i dag Liberal Alliance - da de blev stiftet.

- Der er en række områder, hvor Alternativet på forhånd har sagt, at de ikke har nogen politik, og at det må komme hen ad vejen. De har fravalgt emner som Natos missilskjold, bankunion og skat.

- Der er mange vælgere, der ikke har lyst til at købe et helt politisk partis program. Politik i dag er mere a la carte. Især yngre vælgere er lidt enig med alle partier og har ikke en fuldstændig fast firkantet opfattelse af, hvad der bør være politik, siger Hans Engell.

Engell henviser til, at der er under fire procent af vælgerne, der er medlem af et politisk parti, og dermed er der rigtig få kernevælgere.

Men skal Alternativet i Folketinget, er der ikke plads til fodfejl og det som Hans Engell kalder en 'Naser Khader', hvor Khader stod på et vælgermøde og ikke kunne svare på et skattespørgsmål.

- Alt afhænger af, om Uffe Elbæk kan tiltrække nogle kendisser, nogle gode profiler som vælgerne synes om, for han kan ikke klare det alene. Det afhænger af, at de fører en synlig valgkamp og af, hvordan Uffe Elbæk håndterer partilederrunderne, siger Hans Engell.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?