Engell: Forventer at Løkke annoncerer ren V-regering sidst på dagen

Lars Løkke vil på et eftermiddagsmøde med de blå partiledere annoncere, at han er nødsaget til at danne en ren Venstre-regering, vurderer Hans Engell

Lars Løkke Rasmussen er på nippet til at annoncere en ren Venstre-regering, siger Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke Rasmussen er på nippet til at annoncere en ren Venstre-regering, siger Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)

Lars Løkke Rasmussen vil sidst på dagen annoncere, at han agter at danne en ren Venstre-regering, lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

Det sker på endnu et møde med forhandlerne fra DF, LA og de konservative, efter en uges intense forhandlinger blandt de fire borgerlige partier ikke har kunnet føre til hverken en flertalsregering eller en mindretalsregering bestående af flere partier.

- Status er, at de blå forhandlere er indkaldt til et møde i dag kl. 16.00. Her er min klare forventning, at Løkke vil annoncere, at han danner en ren Venstre-regering, siger Hans Engell.

Regeringen vil formentlig blive offentliggjort og præsenteret kort efter.

Uenighederne mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om både væksten i den offentlige sektor, topskattelettelser og andre centrale punkter er for store til, at der kan dannes en regering bestående af flere partier, vurderer Engell.

Dansk politik TV: Har du glemt, du tabte valget, Løkke?

Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) så gerne, at Lars Løkke Rasmussen sætter Liberal Alliance på plads.  (Foto: ERNST VAN NORDE, Polfoto) Dansk politik Corydon: Regeringsforhandlinger stikker i alle retninger

Anders Samuelsen rasler med sablen i regeringsforhanldingerne i Landstingssalen (Foto: Philip Davali) Dansk politik Barsk Samuelsen kræver skattelettelser: Ellers vælter regeringen

- Som jeg læser forløbet i går, har de ikke meget mere at forhandle om. Nu er der faktisk kun muligheden for en ren Venstre-regering tilbage. Og sker det, vil det blive en uhyre svag regering, som har en levetid på et til to år.

Det er særligt udsigten til konsekvent at skulle hente 56 mandater for at kunne mønstre et flertal sammen med Venstres 34, der vil føre til ustabilitet for Løkkes kommende regering, siger Hans Engell.

- Det bliver en regering, som ingen rigtig kan lide. Og Løkkes stort opslåede trepartsforhandlinger bliver uhyre problematiske. Ingen af arbejdsmarkedets parter vil jo for alvor investere i dem, hvis han efterfølgende står og mangler ca. 60 mandater, lyder det fra kommentatoren.

- Løkke-regeringen risikerer jo faktisk allerede at komme i mindretal fra starten, når der skal stemmes om bolig-jobordningen. Man skal ikke tage fejl af, at Liberal Alliance er meget stålsatte og har sagt, at de ikke vil stemme for den. De er ikke bange for et nyvalg, siger Hans Engell.

- Venstre er gået tilbage, men et flertal af danskerne mener, at vi skal have en ny regering, sagde Lars Løkke Rasmussen på valgaftenen. Selv om danskerne har gjort Dansk Folkeparti til landets andet største parti, ser det ud til, at en ren Venstre-ledet regering er i sigte, mener Hans Engell

215 kommentarer
Vis kommentarer