Engell: Hun risikerer at ryge ud med flammekastere

Det bliver ikke dans på roser for Britt Bager at være politisk ordfører i et regeringsparti, vurderer politisk kommentator Hans Engell

Britt Bager skal fremover holde styr på Venstres folketingsgruppe Foto:  Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Britt Bager skal fremover holde styr på Venstres folketingsgruppe Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den nye politiske ordfører i Venstre Britt Bager er et forholdsvis ubeskrevet blad i dansk politik, da hun stadig er i gang med sin første periode som Folketingsmedlem.

Politisk kommentator Hans Engell er overbevist om, at der findes en god grund til, at Venstre har valgt Britt Bager til at være den nye politiske ordfører og Karen Ellemann til gruppeformand.

- Når et ret stort parti har været i regering i et stykke tid, så melder der sig en træthed, og den træthed er slået meget igennem i Venstre. Partiets skarpeste medlemmer sidder i regeringen, og nu er tre af dem trådt tilbage. Når vi trækker ministrene fra, så er det et noget slidt hold i folketingsgruppen der er tilbage. Derfor er det nok en god idé, at det er to kvindelige ledere gruppen får, for de kan måske få noget energi og humør tilbage, siger Hans Engell.

Før var Britt Bager medieordfører, hvilket Hans Engell mener var en nemmere opgave end den hun skal til at håndtere nu.

- Hun kommer ind i en meget stejl indlæringskurve, der skal virkelig ske noget hurtigt. Der vil ikke være plads til for mange fejltrin. En fagordfører vil altid kunne lave en bommert og blive sat på plads af formanden eller den politiske ordfører. Hvis den politiske ordfører laver fodfejl, så vil det straks ryge ud med flammekastere, der er bare ikke plads til for mange fejlskud, forklarer Engell.

Venstrekvindens blå bog

  • 41 år.
  • Født og opvokset i Grenaa
  • Samlevende med tandlæge Esben Juhl Hansen, som hun har en søn med
  • Førte valgkamp i 2015 med sin fem måneder gamle søn på armen. Hun var på barsel, da valget blev udskrevet
  • Har orlov fra sit job som presse- og kommunikationskonsulent i Skatteministeriet
  • Bor i København, men stiller op i Østjyllands Storkreds
  • Fik 7.306 personlige stemmer ved valget i 2015
  • Har tre uddannelser: Master i journalistik, Syddansk Universitet, cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse, Copenhagen Business School, cand.jur., Aarhus Universitet

Ikke en nem opgave
Det er ikke nemt at være politisk ordfører ifølge Hans Engell. Han fortæller, at man bliver ringet op i tide og utide af pressen for at forholde sig til alt mellem himmel og jord. Det gælder også de politiske udspil, som man ikke kender særlig meget til.

Det vil ikke kun være de mange utidige opkald fra pressen, som kommer til at presse Britt Bager i hendes nye ordførerskab. Der er lidt uro i Venstres folketingsgruppe, og det er nu den gæve østjydes opgave at holde styr på de mange politikere.

- Det, der bliver hendes problem er de svære sager, for dem vil der med garanti komme nogle stykker af. Venstres folketingsgruppe er præget af Løkkes ledelsesformer, og det, at han har gjort sig uvenner med så mange af dem, og den gruppe skal hun nu være med til at holde styr på, forklarer Hans Engell.

Det kan godt være, at hun får problemer med at holde styr på gruppen internt, men den vil også være der for hende, imens hun falder til i sin nye rolle som politisk ordfører.

- Hun vil komme til at læne sig op af folk som Løkke, Kristian Jensen og de andre store i gruppen. De vil coache, støtte og vejlede hende undervejs, siger Engell.

Den coaching, støtte og vejledning vil hun få brug for, da det er ikke er hvem som helst hun nu skal til at debattere med i folketingssalen. Det vil være folk som Nikolaj Wammen og Mette Frederiksen der nu er hendes direkte modstandere.

Ministerrokaden banede vejen for Britt Bagers nye ordførerskab.

111 kommentarer
Vis kommentarer