Engell: Johannes farvel er et stort tab for Enhedslisten

Johanne Schmidt-Nielsen er baggrunden for Enhedslistens succes, og det er et stort tab, mener kommentator

Johanne Schmidt-Nielsen stopper som frontfigur - se mere her

Johanne Schmidt-Nielsen forvandlede Enhedslisten fra at være 'de halvgamle og halvsure mænds parti' til et frisk, humørfyldt og mindre dogmatisk parti.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, som derfor kalder Johanne Schmidt-Nielsens farvel til posten som politisk ordfører for partiet for 'et stort tab'.

- Hun har været baggrunden for Enhedslistens succes. Hun har været en formidabel stærk kommunikator, og på en charmerende og dygtig måde forvandlede hun Enhedslisten til et bredere og mere folkeligt parti, siger Hans Engell til Ritzau.

(Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik Johanne Schmidt-Nielsen stopper som frontfigur

Lille overraskelse
For ham kommer det dog ikke som nogen overraskelse, at Johanne Schmidt-Nielsen onsdag vælger at træde tilbage.

- Vi vidste, at der ville komme et skifte efter folketingsvalget, siger han.

Alligevel synes han dog, at tidspunktet for tilbagetrædelsen er en smule overraskende. Han havde regnet med, at hun vil fortsætte på posten til efter kommunalvalget næste år.

- Vi må regne med, at det kommende kommunalvalg vil få en klar landspolitisk profil, og der havde det været en fordel at have hende i front, siger Hans Engell.

Folketingsgruppen vælger nu ny politisk ordfører på et gruppemøde, og Ekstra Bladet erfarer, at retsordfører Pernille Skipper ikke har nogen modkandidater.

Johanne fortsætter angiveligt i Enhedslistens gruppeledelse på Christiansborg.

48 kommentarer
Vis kommentarer