Annonce:
Annonce:

Engell: Kæmpe mavepuster til Helle fra onde Morten

Morten Østergaard kommer med tre benhårde solomeldinger på skidt dag for Socialdemokraterne

Se Morten Østergaard svare på spørgsmål om sine solomeldinger om dagpengesystemet.
Annonce:
Følg Politik

De radikales leder Morten Østergaard kunne nærmest ikke have valgt en værre dag at komme med sine solomeldinger på dagpenge- og udlændingeområdet i valgkampen end i dag.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, der kalder de radikales soloridt på dagpenge, statsborgerskab og indslusningsløn en kæmpe mavepuster for Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt.

- Det, Morten Østergaard leverer, er en kæmpe mavepuster til Helle og Bjarne. Det er tre solohistorier i tre forskellige medier på dagen, hvor Socialdemokraterne har præsentationsmøde. Han kunne næsten ikke have valgt en værre dag. Det er virkelig ’onde Morten’ mod Helle her, siger Hans Engell.

Og selvom Socialdemokraterne forsøger at bagatellisere uenighederne internt i regeringen, er det en alvorlig bet for Helle Thorning-Schmidt så tidligt i valgkampen, vurderer Hans Engell.

Annonce:

EL om Radikales dagpengeønske: Det er typisk arrogance

Østergaard vil stramme dagpenge-regler

- Vælgerne vil jo sige: ’Det sagde I jo også sidste gang. Men det endte alligevel med at blive borgerlig politik på dagpengeområdet. Hvad så nu?’ Og så er det et stort problem, at det, Morten Østergaard siger om dagpenge, er fuldstændig i samme tone som Lars Løkkes udmeldinger på kontanthjælp fra i går, siger Hans Engell.

- Det her er et tema, som vil martre Thorning under valgkampen. De blå vil kaste sig over det. Og når Thorning og Løkke støder sammen i det store opgør på søndag, vil det her blive et hovedpunkt, siger Hans Engell.

Morgenens anden store historie er Nationalpartiets kapitulation i kampen for at skrabe 20.000 godkendte vælgererklæringer sammen for at blive opstillingsberettigede.

Nationalpartiet kaster håndklædet i ringen

Annonce:

De enkelte kandidater, hvoraf Yahya Hassan er den mest fremtrædende, vil nu stille op som løsgængere – hvilket kun kræver 150 erklæringer. Men det er en håbløs opgave, mener Hans Engell.

- De har ingen chance nu. Det kræver så mange personlige stemmer at blive valgt som løsgænger, at det er så godt som umuligt. Derudover har Yahya Hassan været alt for grov i kæften ift. den politiske debat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: