Annonce:
Annonce:

Engell: Krisen vokser i blå blok

Møder og forhandlinger i et væk har ikke bragt den blå blok nærmere en løsning på problemet med Eva Kjer, vurderer Hans Engell

Pape nægter at forhandle med Eva Kjer
Annonce:
Følg Politik

De borgerlige formænd er i bevægelse. Væk fra hinanden.

En magtkamp mellem statsminister Lars Løkke (V), som er kendt for sit politiske håndværk, og nybegynderen i landspolitik - Søren Pape (K) - kører derfor fortsat på højeste blus.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, efter at de blå partiledere holdt maraton-møde på Marienborg i går om en tillægsaftale til landbrugspakken.

- Aftalen kan ikke landes med mindre Løkke eller Pape giver sig. Der er gået så meget prestige i det her, at de to partiledere talte sig endnu længere fra hinanden i går, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Eva Kjer Hansen er stadig minister i dag, til trods for den mistillid, som et flertal i Folketinget med De Konservative i spidsen har til 'gylle-gate'-ministeren.

Annonce:

Lars Løkke bakker modsat op om Eva Kjer Hansen, og statsministeren så det i går som mere sandsynligt at udskrive valg end at fyre miljøministeren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Valg, farvel eller mistillidsvotum
Når et flertal i Folketinget har mistillid til Eva Kjer Hansen kan der ske tre ting. Enten kan fødevareministeren selv vælge at gå af, Løkke kan udskrive valg, eller politikerne kan stemme ved et såkaldt mistillidsvotum.

Lige nu truer Løkke med et folketingsvalg, som kan have konsekvenser for det blå Danmark:

- Hvis vi får et regeringsskifte, vil det højest sandsynligt betyde, at de blå partier vil sidde i opposition i meget lang tid, siger Hans Engell.

Men om et folketingsvalg er en realitet, eller om det kun er trusler, som Løkke kaster om sig, er ikke til at vide. Dog mener Hans Engell, at valget er langt væk.

Annonce:

- Jeg har meget svært ved at se, at det her ender med et folketingsvalg, men hvis det gør, så vil det være det mest groteske valg i Danmarks nyere politiske historie, fordi det dybest set handler om, at De Konservative ikke kan lide Eva Kjer Hansen.

Hans Engell mener dog, at de videre forhandlinger i dag er et udtryk for, at partierne prøver at nå frem til en aftale, fordi det afgørende spørgsmål ikke blev klaret i går - om Eva Kjer Hansen kan forsætte, og om der vil blive udskrevet valg, hvis hun går af.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: