Engell: Løkke og Hjort dropper angrebet på boligejere

Regeringen har udskudt udspil til et nyt ejendomsvurderingssystem

Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksen. Foto: Jens Dige
Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksen. Foto: Jens Dige

Regeringen vælger nu at udskyde en af de mest glohede politiske sager.

Det drejer sig om udspillet til et nyt ejendomsvurderingssystem, som vil have stor betydning for den boligskat, mange danskere betaler.

- Regeringen er gået fra det løfte, som Lars Løkke og Claus Hjort gav om, at der ville komme et udspil til et nyt ejendomsvurderingssystem inden for et par uger, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.

Oplysningerne bliver desuden bekræftet af centralt placerede kilder, som Ekstra Bladet har været i kontakt med.

Taktiske grunde
Hans Engell forklarer, at regeringen har valgt at udskyde udspillet af 'rent taktiske grunde'.

- Regeringen vil ikke komme i den situation, at den forhandler et samlet boligskattesystem på plads sammen med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som betyder, at mere end en million boligejere skal betale meget mere, siger Hans Engell og konstaterer:

- De vil ikke lægge sig ud med mere end en million boligejere i de store byer på et tidspunkt, hvor regeringen ikke engang ved, om den kan overleve et kommende valg.

- Selvom det nuværende boligskattesystem er fuldstændig ubrugeligt, og at man allerede har sagt, at der skal betales op til ni milliarder kroner i erstatning til boligejere, der har betalt for meget i ejendomsbeskatning, så vælger regeringen at skubbe sagen, indtil man har sikkerhed for, om regeringen overlever, siger Hans Engell.

Model i skuffen
Der har ellers længe været lagt op til, at regeringen skulle fremlægge et forslag til et nyt vurderingssystem, der skal gøre ejendomsvurderingen – og dermed ejendomsværdiskatten – mere præcis.

Det kan komme til at betyde, at skatten vil stige voldsomt for de boligejere, hvis boliger er steget i værdi de seneste år. På nuværende tidspunkt er ejendomsvurderingerne fastfrosset på 2011-niveau.

Ifølge Hans Engell skyldes regeringens beslutning om at udskyde forslaget til et nyt system da heller ikke, at man ikke har systemet klar.

- Skatteministeriet og Skat har haft modellen til et ejendomsskattesystem liggende klar i månedsvis, så det her er en ren politisk beslutning, siger han.

Ikke droppet
I en skriftlig kommentar afviser Claus Hjort Frederiksen, at planerne om et nyt ejendomsvurderingssystem helt er droppet.

'Tværtimod. Regeringen har i sin 2025-plan afsat 24 mia. kr. til at skabe tryghed for boligejerne, og systemet vil blive præsenteret, når arbejdet er færdigt', lyder det fra finansministeren.

Ekstra Bladet forsøger at få Claus Hjort Frederiksens reaktion på oplysningerne om, at udspillet til et nyt ejendomsvurderingssystem er udskudt. Samt en kommentar til, hvorvidt det forventes at blive præsenteret inden nytår.

Til dette meddeler Finansministeriet, at der ikke er yderligere kommentarer.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.