Annonce:
Annonce:

Engell: Løkke pønser på denne snedige plan

Ifølge Hans Engell overvejer statsministeren at tage en ny såkaldt dronningerunde, efter at de konservative har udtrykt mistillid til Eva Kjer

Efter aftenens møde i Statsministeriet med de blå partiledere, afslører Lars Løkke Rasmussen her over for pressen, hvad hans videre plan er
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forud for, at han holder pressemøde kl. 13.30 overvejet en snedig plan for at løse krisen, som er skabt af de konservatives mistillid til miljøminister Eva Kjer Hansen. 

Det siger Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell efter at have talt med centralt placerede kilder.

- Der har hidtil været talt ud fra den model, at han fyrer Eva Kjer, eller at han lader sig stemme ned ved et mistillidsvotum i folketingssalen.

- Der tales nu om muligheden for, at Løkke meddeler, at han ikke har tænkt sig at fyre Eva Kjer, men på baggrund af de konservatives meldinger må han konstatere, at han ikke kan være sikker på, at der står et flertal bag regeringen. Derfor må han bede om en ny runde hos dronningen.

- Det er en meget snedig model at arbejde med, lyder det fra Hans Engell, der fortsætter:

Annonce:

- Den dronningerunde vil så føre til, at der stadigvæk er blåt flertal, og Løkke dermed stadigvæk har mandat til at danne regering.

- Der kan Løkke så vælge at lade Eva Kjer fortsætte på en anden ministerpost. Derefter må det komme an på, om de konservative vil sætte et mistillidsvotum ind for at vælte hende på en anden ministerpost. Det er der ikke den store sandsynlighed for.

Engell udlægger statsministerens bagtanke med en eventuel dronningerunde på denne måde:

- Løkke tager dermed et skridt tilbage. Han konstaterer, at med den konservative melding kan han ikke være sikker på, at flertallet bag hans regering er intakt. Derfor må han bede partierne om at bekræfte hos dronningen, at det blå flertal stadig står bag ham som statsminister. Så kan han sammensætte en regering, hvor han ryster posen.

Ifølge Engell vil denne model bringe de konservative i en penibel situation.

Annonce:

- De konservative kan jo ikke holde til at gå til dronningen og pege på Mette Frederiksen. De er nødt til at pege på Løkke som statsminister, siger Engell og tilføjer:

- Det eneste hængeparti er, hvis de konservative stadigvæk fastholder kravet om, at Eva Kjer ikke må være minister. Men når man går til en dronningerunde, så peger man på statsministeren - den der skal lede en regering. Man diskuterer ikke den enkelte ministerpost under en dronningerunde siger Hans Engell.

Tidligere i dag blev den konservative formand, Søren Pape Poulsen, spurgt, hvad han siger til, hvis Eva Kjer fortsætter på en anden ministerpost. Det er Pape dog umiddelbart ikke med på.

- Det må være tid til en pause, sagde han med henvisning til Eva Kjer Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: