Engell: Løkke ydmyget i politiskole-farce

Sagen om politiskolen har været en total tabersag for Lars Løkke Rasmussen, mener Hans Engell

Lars Løkke Rasmussen. Foto. Foto: Polfoto
Lars Løkke Rasmussen. Foto. Foto: Polfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen står ydmyget tilbage, efter regeringen har bøjet sig i sagen om den nye politiskoles beliggendhed.

Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, efter det nu står klart, at den nye politiskole trods formaningerne i regeringsgrundlaget ikke bliver opført i nye bygninger.

- Nu nærmer farcen sig en afslutning. Det har været en total tabersag for Løkke og regeringen; hele vejen igennem, siger Hans Engell om sagen.

- Den store håndværker, Lars Løkke, har slet ikke haft meget held med at slå søm i i denne sag. Det er et meget stort nederlag for Løkke og en direkte ydmygelse, når han ikke i en sådan sag har planlagt det bedre, lyder det fra Hans Engell.

Håndteringsfejl
Ifølge den politiske kommentator har en lang række af håndteringsfejl fra bl.a. statsministeren sikret et stort politisk nederlag.

- Det, at man fra starten ikke beslutter sig for en placering, virker helt forkert. Man spøger et hav af kommuner om planer, eksisterende bygninger og jordarealer, for derefter til sidst at foreslå Herning, som der slet ikke flertal for. Derefter kommer en regeringsomdannelse, og det eneste konkrete i regeringsgrundlaget er, at politiskolen skal være et nybyggeri. Det virker ikke gennemtænkt, siger Hans Engell.

Se også: Løkke og co. bøjer sig i møgsag

Ifølge Hans Engell har i hvert fald en minister i Lars Løkkes regering ellers vist, at det godt kan lade sig gøre at flytte statslige institutioner ud i landet uden at tabe det hele på gulvet.

- Det er jo ikke nogen stor politisk sag, men alene en håndteringssag. Og det står i skærende kontrast til Troels Lund Poulsens håndtering af udflytningen af statslige arbejdspladser. Da han var erhvervsminister klarede han den sag meget resolut og til er 12-tal, siger Hans Engell.

- I denne sag er det statsministerens ansvar, at det skal håndteres på en sådan måde, at sagen ligger helt fast. Løkke burde have fået en aftale på plads med Kristian Thulesen Dahl om placeringen i Herning. For vi har jo set, hvordan Lars Krarup (borgmester i Herning red.) har virket fuldstændig sikker i denne sag, som om den var helt hjemme - og det har den jo på ingen måde været.

175 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere