Annonce:
Annonce:

Engell: Lykketoft-exit uden tårer fra Thorning

Mogens Lykketoft skal ifølge Berlingske fra september næste år lede FN's generalforsamling et år frem

- Han har i årevis siddet med den økonomiske politik, og han var en dygtig finansminister, men hans hjertebarn det er udenrigspolitikken, siger Hans Engell om Mogens Lykketoft. (Foto: POLFOTO).
- Han har i årevis siddet med den økonomiske politik, og han var en dygtig finansminister, men hans hjertebarn det er udenrigspolitikken, siger Hans Engell om Mogens Lykketoft. (Foto: POLFOTO).
Annonce:
Følg Politik

Mogens Lykketoft forlader næste år dansk politik for en tid for at lede FN's generalforsamling fra september og et år frem.

Det er en markant skikkelse, der forlader dansk politik, fortæller Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, men det er ikke alle, der er kede af det.

- Hvis der er en, der er glad for, at Lykketoft rejser, så er det Helle Thorning-Schmidt. I den periode, hvor han har været formand for Folketinget og hun har været statsminister, har han givet hende utroligt mange skud fra boven, siger Hans Engell og tilføjer:

- Thorning og hendes folk har været rasende over, at de på den ene side skulle arbejde for, at han kunne lede FN's generalforsamling, på den anden side så har han ikke gjort andet end at fortælle, hvor uduelig en finansminister Bjarne Corydon var. Det bliver en afsked uden tårer fra Thornings side.

Annonce:

Mette F har altid været Lykketofts kæledægge
Selv om tårerne nok udebliver fra statsministerens øjne, så vil det blive begrædt, at Lykketoft ikke længere vil være at finde i Folketinget.

- Det bliver noget andet med Mette Frederiksen. Hun har altid været Lykketofts kæledægge. Hun græd som pisket, da han gik af, siger den politiske kommentator.

Avis: Lykketoft scorer toppost i FN

Mogens Lykketoft er den første dansker, der skal lede FN's generalforsamling.

- Det er et ærefuldt job, et job der er fyldt med en masse prestige. Det er et job, hvor du har til opgave at styre møderne i FN's generalforsamling. Det er også et job, hvor han skal være en slags diplomat i forhold, når der er uenigheder. Han skal arbejde tæt sammen med formanden, Ban Ki-Moon, siger Hans Engell.

For Mogens Lykketoft bliver posten i FN dog ikke, som det ser ud nu, et definitivt farvel til dansk politik. Han genopstiller til Folketinget, hvor han håber på genvalg og vender tilbage til Christiansborg efter et år som formand for FN's generalforsamling.

Annonce:

Lykketoft får sit store udenrigs-ønske opfyldt
Et år der opfylder mange af Lykketofts hedeste politiker-drømme.

-  Lykketoft har altid været kendt som skatte- og finansminister. Han har altid været betragtet som den helt store talknuser, og det har han været meget dygtig til, men dybest set har han altid selv interesseret sig mest for udenrigspolitik. Det er det sjove ved det, siger Hans Engell og tilføjer:

- Han har i årevis siddet med den økonomiske politik, og han var en dygtig finansminister, men hans hjertebarn det er udenrigspolitikken. Derfor er det jo for ham en genkomst på den internationale bane. Nu får han endelig sit store ønske opfyldt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: