Engell: Manu er et forvirret hoved

Alternativet og Manu Sareen er et godt match. Alternativets politik passer godt til den tidligere minister, hvis landskendte profil samtidig er en gevinst for partiet, vurderer Engell

Manu Sareen kommer til at passe godt ind hos Alternativet, hvor den politiske struktur er noget løsere end hos de Radikale.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter den tidligere minister og folketingspolitiker har meldt ud, at han forlader de Radikale til fordel for Alternativet.

- Alternativet er et parti, hvor meget af politikken styres af følelser og fornemmelser frem for økonomiske sammenhænge og rationalitet. De kan godt foreslå større offentlige udgifter og lavere skat samtidig. Det er ikke så økonomisk tænkende et parti, og det tror jeg er en stor fordel for Manu, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Manu Sareens politiske karriere har ifølge Engell været på noget af en slingrekurs siden valget i juni. Efter at have mistet sit folketingsmandat meddelte Manu Sareen, at han var færdig med politik. I februar kom det frem, at han var klar til at opstille for de Radikale på Nørrebro. Men nu skifter han altså til Alternativet.

Se også: R-formand skuffet over Manu

Gevinst for Alternativet
Manu Sareen er en moderne, landskendt profil, og ifølge Hans Engell er han derfor en stor gevinst for Uffe Elbæk og Alternativet.

- Det har været et problem for Alternativet, at de udover Uffe Elbæk ikke rigtig har haft nogen kendte profiler. Rasmus Nordqvist og Josephine Fock har fået en rimelig profil, men de er ikke landskendte på samme måde. Så det er klart, at de med Manu i partiet vil rykke ind i en anden kategori: Et parti som landskendte profiler søger til.

- Manu har øjnet, at når alt kommer til alt, vil han passe meget godt ind hos Alternativet. Jeg tror ikke, at han bliver et super stærkt kort, men de kan sagtens bruge ham.

I sidste måned var han radikal for altid - i dag føles partiet forkert. Foto: Peter Mydske/Polfoto Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 12:32 Manu i sidste måned: Jeg er altid radikal

Radikale græder tørre tårer
Selvom Manu Sareen var en stor profil for de Radikale, er det ifølge Engell ikke et tab, som de ikke kan leve med.

- Jeg tror, en del af de radikale er kede af, at han stopper. Men omvendt så er der også en del, der græder tørre tårer, siger Engell og uddyber:

- Manu Sareen er jo noget af et forvirret hoved rent politisk. Han var ikke nogen succes som minister, og han har skabt rigtig mange problemer for de Radikale, fordi han ofte er kommet med meldinger, som lå lagt fra radikal politik.

Skiftet fra de Radikale til Alternativet kommer på et tidspunkt, hvor de Radikale er på vej frem i meningsmålingerne. Og ifølge Engell ligger der en del opportunisme bag, at Manu vælger at skifte parti nu.

- Manu vil rigtig gerne tilbage i folketinget, og udsigten til at blive opstillet og valgt for Alternativet er bedre end den er hos radikale, hvor han jo skulle stille op imod Ida Auken, som i den grad gav ham baghjul ved sidste valg.

Foto: Peter Mydske Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 09:41 Manu Sareen skifter til Alternativet

189 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere