Engell om Løkkes skattestigning: Et lodret løftebrud

... Men et løftebrud, der bliver fejet ind under gulvtæppet, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator

Lars Løkke vil lade skatterne stige. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke vil lade skatterne stige. (Foto: Jens Dresling)

Regeringens planer om at hæve bundskatten for at kompensere for afskaffelsen af PSO-afgiften er et uomgængeligt løftebrud fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Sådan lyder vurderingen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

- Det at hæve bundskatten er det stikmodsatte af, hvad Lars Løkke gik til valg på. Og så er opfindsomheden åbenbart ikke større end til at hæve skatterne. Hos de små, blå partier og hos Venstres bagland - ja selv langt ind i Venstres folketingsgruppe - er der meget stor utilfredshed med det her, siger Hans Engell om Venstres udspil, der er stik imod udmeldinger både før og efter sidste års folketingsvalg.

Hans Engell vurderer dog, at den smalle Venstre-regering vil blive hjulpet på vej af Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

- Det er et lodret løftebrud. Men det er et af den slags løftebrud, der bliver fejet ind under gulvtæppet, fordi DF og Socialdemokraterne hjælper med at feje.

Se også: Økonomer: V-forslag flytter PSO-regning til husholdninger

Foto: Socialdemokraterne Dansk politik S frygter Løkkes skatteregning til LO-familierne

Foto: Stine Bidstrup Dansk politik Løkke bryder valgløfte: Regeringen vil hæve skatten

- Det er helt tydeligt, at den her sag er klappet af. Det er en klar aftale mellem V, DF og S, kan man høre på de meldinger, der kommer. Det er bunden opgave at afskaffe PSO-afgiften, og det vælger man at gøre ved at gå sammen om at hæve skatterne på små indkomster. Det betyder samtidigt, at de små blå partier er hægtet helt af Løkkes smalle regeringsprojekt, siger Hans Engell.

Ifølge kommentatoren er der nu reelt intet fælles fodslag på skattepolitikken internt i blå lejr.

- Det her er et sammenbrud for det blå samarbejde. Uden Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl ville Løkke være solgt til stanglakrids. Samuelsen er allerede gået helt op i det røde felt, og nu må vi se, hvad udfaldet bliver.

Hans Engell vurderer samtidigt, at finansminister Claus Hjort Frederiksens beroligende ord om den kommende skattestigning er en tom trøst for LA og de konservative.

- Det kan godt være, at Claus Hjort siger, det går o.p. op. Men det ændrer ikke på, at bundskatten altså bliver sat i vejret.

Så sent som i sidste måned sagde partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til Ekstra Bladet: - Vi vil sænke skatten på arbejde og primært på de laveste arbejdsindkomster.

554 kommentarer
Vis kommentarer