Engell om V-magtkamp: Gade har kastet håndklædet i ringen

Søren Gade opgiver Folketinget og vil EU-Parlamentet. Han har kørt sig selv ud på et sidespor, mener Ekstra Bladets politiske kommentator

Søren Gade var tæt på at blive formand, men har nu opgivet magtkampen i Venstre. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Søren Gade var tæt på at blive formand, men har nu opgivet magtkampen i Venstre. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er langt fra overraskende, at Venstres gruppeformand, Søren Gade, vinker farvel til Folketinget og i stedet vil prøve lykken i Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019.

Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

- Det er helt tydeligt, at Søren Gade har kørt sig selv ud på et sidespor på Christiansborg, og i mange situationer har han kørt lidt et sololøb i forhold til resten af regeringens dagsorden, siger Hans Engell.

Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet

I 2014 var Søren Gade i spil at overtage formandsposten i Venstre efter Lars Løkke Rasmussen. Men i 11. time klarede Løkke skærene og blev som formand.

Hvis Søren Gade stadig har forhåbninger om at blive formand, kan han godt pakke de drømme langt, langt væk, lyder analysen fra Hans Engell.

- Han har kastet håndklædet i ringen. Magten ligger på Christiansborg og ikke i Bruxelles.

- Lige så let han har med at hente store personlige stemmetal, lige så svært har han haft det med at finde formen på Christiansborg.

I forbindelse med regeringsdannelsen efter Folketingsvalget i 2015 blev Gade tilbudt posten som miljø- og fødevareminister.

Men det tilbud afviste han ifølge magasinet Euroman.