Engell: Samuelsens flertalsregering er en død fisk

En regering med LA, V, K og DF er et umuligt projekt, selv om det har en stærk signalværdi, mener kommentator.

Foto: Ida Munch/POLFOTO
Foto: Ida Munch/POLFOTO

Hvis Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance skulle slå sig sammen og danne flertalsregering, så ville der ikke være mange fællesnævnere i de fire partier.

Derfor er det heller ikke et realistisk bud, Anders Samuelsen, politisk leder for Liberal Alliance, genudsender i forbindelse med partiets landsmøde i weekenden.

Alligevel er det en vigtig pointe, Samuelsen slår fast. For det viser, at han er klar til at bide i det sure æble, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.

- En flertalsregering er en død sild. Men Anders Samuelsen vil ikke have siddende på sig, at han ikke er parat til at tage regeringsansvaret, siger Engell.

Selv om Hans Engell afviser, at en samlet, blå regering har nogen gang på jorden, så er det et vigtigt signal, Samuelsen sender, nu hvor han for tredje gang påpeger et ønske om en større regering.

- Det er til stigende irritation for partierne på Christiansborg, at de gamle partier - Socialdemokraterne, Radikale og Venstre - forsøger at tegne et billede af, at ingen andre kan tage regeringsmagten.

- Anders Samuelsen mener det, han siger. I stedet for at forhandle fra sag til sag, så vil han have, at de sætter sig sammen og finder løsninger, siger han.

Udtalelsen er ikke uden konsekvenser, til trods for at det kan have lange udsigter i dansk politik. Hans Engell mener til gengæld, at forslaget bidrager til den anstrengte tone i de blå rækker.

- Det viser, at blå blok ikke føler, at de skylder venstreregeringen noget.

- En regering med 34 mandater har ikke mange venner, og det er tydeligt, at de ikke føler medejerskab for den nuværende regering. Det bidrager til den konstante tilstand af konfrontation og uro i blå blok, siger Hans Engell.

108 kommentarer
Vis kommentarer