Engell slagter Elbæks smarte krav: Han vil stå som en klovn

Hans Engell mener slet ikke, at Uffe Elbæk hører hjemme i statsministerduellerne på de store tv-stationer

Ikke alle har taget lige godt imod Uffe Elbæks fikse idé. Få forklaret hvorfor

Uffe Elbæk bør under ingen omstændigheder inviteres indenfor til de store statsministerdueller på DR og TV2 mod valgkampens slutning.

Sådan lyder det fra Ekstra Bladet politiske kommentator, Hans Engell, efter at Alternativets leder har slået fast, at han 'helt klart' regner med at blive inviteret med til duellerne. 

- Det interessante er, når vi til sidst i valgkampen får de benhårde opgør mellem de to kandidater, hvoraf den ene af dem vinder valget. Der vil Uffe Elbæk stå som en anden klovn, der slet ikke har noget at gøre der, siger Hans Engell.

Alternativets leder, Uffe Elbæk, Foto: Jens Dresling Dansk politik Elbæk presser DR og TV2: Vil i duel med Mette F. og Løkke

Elbæks krav kommer efter, at han for nylig har meldt sig på banen som statsministerkandidat. I den forbindelse slog han fast, at Alternativet hverken vil pege på Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med et kommende valg. I stedet er det Elbæks plan selv at sætte sig i Statsministeriet.

Et smart trick
Men den strategi bør slet ikke sikre Alternativet-lederen en plads i tv-stationernes store statsministerdueller, lyder det fra Hans Engell.

- DR og TV2 bør selvfølgelig sige klart nej. Fordi Uffe Elbæk udnævner sig selv som kejser af Kina, så er andre jo ikke forpligtet til at behandle ham som sådan. De topdueller, der er, skal være med de to, som har en sandsynlig chance for at blive landets statsminister, siger Hans Engell og fortsætter:

- For at sige det lige ud: Det er et smart trick, som Uffe Elbæk forsøger, for at gøre sig interessant. Jeg vil tro, at de to tv-stationer nu bruger noget tid på at give ham et svar, som selvfølgelig bliver en afvisning.

Engell mener, at hvis DR og TV2 ender med at sige ja til Elbæk, så vil det kunne starte en kædereaktion:

- Det er helt klart, at hvis de bøjer sig for det her, så findes der ingen forklaring på, hvorfor de andre partiledere ikke også skal være med. Og så har vi jo en almindelig partilederrunde, siger Hans Engell.

Politik Dyrt, dyrere, dyrest: Sådan vil Danmark se ud med Elbæk ved magten

De radikale har altid som mål at placere sig tæt på magten, skriver Hans Engell. Foto: Jens Dresling Meninger Engell: Han tørster efter en ministerbil

Der er for meget fis og ballade i Alternativet, skriver Hans Engell. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix Meninger Engells brevkasse: Knald eller fald for Uffes tropper

306 kommentarer
Vis kommentarer