Engell: Total konfrontationskurs i blå blok

Kristian Thulesen Dahls blokering for skattelettelser i indeværende valgperiode er en kæmpe krigserklæring mod både LA og Venstre, som kan ende med valg i utide, mener Hans Engell

Statsminister Lars Løkke Rasmusen og resten af blå blok har knapt slikket sårene fra regeringskrisen i februar, der kostede Eva Kjer Hansen sit ministerliv, før DF-formand Kristian Thulesen Dahl påny har fundet tændstikker og dynamit frem.

Thulesen Dahl har totalt afvist at stemme for lettelser i topskatten i indeværende valgperiode, fordi han mener, at udgifterne ifm. flygtningesituationen er eskaleret så meget, at regeringens og de øvrige blå partiers våde drømme om en skattereform vil ramme kernevelfærden.

Dermed er der igen lagt op til slåskamp i de fire blå partier, siger Ekstra Baldets politiske kommentator Hans Engell.

Du kan glemme alt om en skattereform i denne valgperiode. Den besked fik Lars Løkke her til aften fra DF' formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling Dansk politik Tulles skattebombe: I krig med Løkke og Samuelsen

- Liberal Alliance har jo gjort det ganske klart, at hvis ikke der kommer markante nedsættelser af topskatten, så har de ingen planer om at støtte Løkke fortsat. Derfor er det også en ultimativ melding totalt at afvise en skattereform. Og det kan ende med, at Lars Løkke udskriver valg i utide. De store støttepartier i blå blok og regeringen er igen på total konfrontationskurs, siger Hans Engell og minder om, at V-regeringens regeringsgrundlag også indeholder en skattereform.

- Et af partierne bliver taberen i det her spil. Enten kommer LA til at give sig og acceptere, at de må sidde i evighedsstudiekreds med Lars Løkke uden resultater på skatten, eller også kommer DF til at give sig og bide i sure æble og acceptere, at skatten bliver reduceret, lyder det fra den politiske kommentator.

Ifølge Hans Engell er den mindelige stemning i blå lejr efter regeringskrisen, der i februar blev udløst af de konservatives krav til landbrugspakken, nu endelig død.

- Man må sige, at Marienborg-planen er gået totalt i vasken. Man aftalte dengang at holde opgørene internt. Nu siger Brian Mikkelsen, at hvis ikke man kan få skattelettelser, at vi at gøre med den ringeste regering nogensinde. Det er ikke ligefrem i broderskabets ånd, påpeger Hans Engell.

Jakob Ellemann-Jensen (Foto: Anita Graversen) Dansk politik Venstre tager det helt roligt efter Tulles skattebombe

Det er dog usandsynligt, at Lars Løkke vil brage ud med beskyldninger om brudte løfter mod Kristian Thulesen Dahl i første omgang, mener Hans Engell:

- Jeg tror, at Løkke vælger stesolidløsningen. Stesolid er et stærkt beroligende middel. Og ligesom det, vil Løkke sige: 'Ro på, lad os nu lige se. Fald nu lige lidt ned.' Det er først til efteråret, der skal forhandles skat, og til den tid vil Løkke håbe, at Kristian Thuelsen Dahl er faldet ned igen.

297 kommentarer
Vis kommentarer