Engell: Tulle vil pille Løkkes store skatteudspil fra hinanden

Skatteudspillet er pillet ned, endnu inden det er blevet til virkelighed, mener Ekstra Bladets politiske kommentator

Hans Engell. Foto: Ole Steen
Hans Engell. Foto: Ole Steen

Danskere, der håber på en solid skattelettelse efter præsentationen af VLAK-regeringens skattudspil, kan ende med at blive slemt skuffede.

Det siger Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

- Det er jo præsenteret som det helt store. Men jeg er bange for, at det ikke bliver til noget. Jeg tror, at Thulesen Dahl får pillet alle fjerene af den pakke, før den ser dagens lys, siger Hans Engell.

Der kommer højst sandsynligt et forlig, mener Hans Engell. Men det bliver med et helt andet udgangspunkt, end det regeringen tirsdag har præsenteret.

- Den her pakke er skudt ned, endnu inden den er præsenteret. Der skal nok komme et forlig, men det bliver med meget store ændringer, inden det bliver til virkelighed, siger Hans Engell.

Løkkes kæmpe udspil en gave til direktøren: Så store skattelettelser kan du få

Regeringens bil-plan: Så meget billigere bliver de mest solgte biler

Ifølge Hans Engell er statsminister Lars Løkke Rasmussen på kurs mod endnu et nederlag.

- Der kommer kun brudstykker igennem af den plan, som er kommet frem i dag. Selvfølgelig vil der være lange stræk, hvor DF kan være med. Men alene bilbeskatningen har Thuelsen Dahl jo allerede afvist at ville gennemføre som det ligger nu.

- Og hvis vi skal have et helt nyt system, som Kristian Thuelsen Dahl har talt om, så er det en helt anden opgave, vi skal i gang med, siger Hans Engell og forklarer, at Løkke alligevel har været tvunget til at lægge en ambitiøs plan frem.

- Ellers bliver regeringen jo hurtigt beskyldt for ikke at være ambitiøse overhovedet. Og Løkke er jo presset fra to sider: På den ene side kernevælgerne og erhvervslivet, der vil have store skattelettelser - og på den anden side i Folketinget, hvor han ikke har noget, der minder om et flertal.