Engell: Tulles største knibe nogensinde

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell har aldrig set Kristian Thulesen Dahl så klemt, som han er i sagen om mindre boligstøtte til ældre

Thulesen Dahl har aldrig været så presset, som han er nu, vurderer Hans Engell. Allerede i november rullede beskyldningerne om løftebrud, og nu viser det sig, at DF-formanden tilmed kunne læse alt om konsekvenserne ved at beskære i boligydelsen i flere høringssvar 25. november. (Foto: Rene Schütze)

Bliver du eller medlemmer af din familie ramt af besparelser på boligstøtte til pensionister? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Den politiske glorie pilles lige nu af Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på grund af nedskæringer i ældres boligstøtte.

Selve sagen rammer DF-formandens image som den stærke forhandler, og selvom Tulle nok skal rejse sig, så er skaden sket, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

- Aldrig har Thulesen Dahl været så politisk klemt, som han er i den her sag, siger Hans Engell.

- Dansk Folkeparti har fejret den ene triumf efter den anden, men Thulesen Dahl har fået flere alvorlige politiske skrammer på det seneste. Den politiske glorie bliver pillet lidt af ham nu, siger han.

Kristian Thulesen Dahl kunne læse alt om konsekvenserne ved at beskære i boligydelsen i flere høringssvar 25. november (Foto: Philip Davali) Dansk politik Tulle afsløret: Kendte alt til ældresmæk

Den værste sag
Der har været en række politiske kampe på det seneste, som ifølge Hans Engell ikke er faldet ud til Dansk Folkepartis fordel. Det drejer sig blandt andet om politiaftalen, som ikke levede op til forventningerne, og finansloven, som ikke gav en grænsekontrol.

Nu raser sagen så om en anden del af finansloven, hvor blå blok er blevet enige om at skære i boligstøtten, som ifølge flere organisationer særligt rammer de svageste ældre. 1,2 milliarder kroner skal spares om året efter ti år.

- Den her sag om boligpenge til de ældre er den værste, fordi den rammer Thulesen Dahl på det punkt, hvor han hidtil har været allerstærkest, nemlig hans evne til at forhandle pengesager på plads, fortæller Hans Engell.

Kristian Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti ville i første omgang stemme for at skære i boligstøtten til pensionister. Foto: Carsten Bundgaard Dansk politik Tulle i pensionist-kovending: Vil genåbne finanslov

Få sin vilje
Kristian Thulesen Dahl forsvarede sig i går til Ekstra Bladet med, at han havde fået forkerte oplysninger fra Finansministeriet om konsekvenserne, hvis en række eksempler i pressen holdt stik. Det fik ham til at genåbne finansloven, som skal vedtages inden jul, og Tulle skal nok få vendt ældre-skuden, mener Hans Engell.

- Thulesen Dahl skal nok få sin vilje, og man skal nok vende tilbage til en løsning, som svarer til de beregninger, som forliget blev indgået på. Og kræver det øgede bevillinger, så må Claus Hjort bare finde det, siger Hans Engell.

Kristian Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti vil stemme for at skære i boligstøtten til pensionister. Foto: Carsten Bundgaard Dansk politik Tulle stemmer for at tage milliarder fra de ældre

Skaden er sket
Boligstøtten kan derfor ende med at blive lavet om, men derfor har sagen alligevel ramt DF.

- Skaden er sket, fordi det kommer til at se ud som, at Ældre Sagen har haft den stærke hånd og ikke Dansk Folkeparti.

- Når ældre mennesker rundt om i landet skal sige tak, så siger de det til Ældre Sagen og Bjarne Hastrup (formand for Ældre Sagen, red.). De siger ikke tak til Dansk Folkeparti og Thulesen Dahl, siger Hans Engell.

Foto: Rene Schütze Dansk politik S-Formand: DF forringer bevidst pensionisters økonomi

Ældre Sagen har regnet på lovforslaget, og regneeksemplerne viser blandt andet, at en ny-indflyttet beboer i en plejebolig med folkepension som eneste indkomst og en husleje på 7000 kr. om måneden står til at miste 5000 kr. om året i boligydelse fra 2017 sammenlignet med reglerne i dag.

Mister 16.000 kroner
Fra 2021 vil tabet være over 7.000 kr. om året i forhold til reglerne nu. Hvis huslejen er på 8.000 kr. om måneden bliver tabet fra 2021 på over 16.000 kr.

I en pamflet under valgkampen skrev Kristian Thulesen Dahl blandt andet til vælgerne, at 'vore ældre medborgere skal tilbydes gode og trygge rammer for deres alderdom'.

- Ingen ældre mennesker i Danmark bør lide økonomisk nød, stod der under billeder af DF-formanden.

- Han har fået sig en rigtig møgsag, og selvom han stadig står stærkt hos vælgerne, så virker det som om, at den politiske indflydelse ikke er helt så stærk, som den har været. Han har aldrig været så presset tidligere, siger Hans Engell.

Bliver du eller medlemmer af din familie ramt af besparelser på boligstøtte til pensionister? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

431 kommentarer
Vis kommentarer