Engell: Venstre-stjerneskud kan afløse Holst

Hans Engell kommer med sit bud på, hvem Lars Løkke i dag vælger som afløser for den afgående forsvarsminister Carl Holst

Engell: Venstre-stjerneskud kan afløse Holst

Løgne og dårlig pressehåndtering kostede ifølge Ekstra Bladets politiske panel Carl Holst jobbet. Nu skal en ny overtage, og politisk kommentator Hans Engell har fire bud.

Efter blot 93 dage på posten som forsvarsminister måtte Carl Holst i går smide håndklædet i ringen og trække sig fra ministeriet.

Det skete efter længere tids dårlig presseomtale i forbindelse med en række sager, hvor den nu tidligere forsvarsminister har handlet tvivlsomt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil allerede i dag klokken 11 præsentere en ny forsvarsminister. Ekstra Bladet har spurgt politisk kommentator Hans Engell, hvem der er i spil til den betydningsfulde post.

Han peger på fire kandidater.

Tidligere skatteminister Peter Christensen nævnes som et godt bud på Carl Holsts afløser (Foto: Jens Dresling)
Tidligere skatteminister Peter Christensen nævnes som et godt bud på Carl Holsts afløser (Foto: Jens Dresling)

- Der er fire oplagte kandidater. Heraf er der en udenfor folketingsgruppen. Ved sidste valg kom det markante Venstre-navn og tidligere skatteminister Peter Christensen ikke i Folketinget. Han var opstillet i samme område som Carl Holst, men fik ikke stemmer nok og måtte derfor se sig forbigået ved valget. Nu har han dog chancen for alligevel at få en central post i regeringen, da han anses som et stærkt Venstres-kort, siger Hans Engell.

Søskende i regeringen
Indenfor Folketingets mure går der også flere mulige kandidater rundt.

Blandt andet nævner Engell muligheden for, at et søskendepar kan blive ministre i samme regering:

- Jacob Ellemann-Jensen har gjort sig positivt bemærket som politisk ordfører, men spørgsmålet er, om Lars Løkke Rasmussen vil have to søskende siddende i samme regering. Nogle vil mene, det er for meget.

I forvejen er Karen Ellemann-Jensen social- og indenrigsminister, og hun kan altså indirekte komme til at spænde ben for brormands indtog i Forsvarsministeriet.

Jacob Jensen er ifølge Engell en flittig og erfaren politiker (Foto: Ekstra Bladet)
Jacob Jensen er ifølge Engell en flittig og erfaren politiker (Foto: Ekstra Bladet)
 

Et andet bud på en kommende forsvarsminister er Jacob Jensen.

- Jacob Jensen gør sig også gældende. Han er mere stiv i det, men en flittig og rimelig erfaren politiker, lyder den korte vurdering fra Hans Engell.

Stjerneskuddet
Et sidste bud fra den erfarne politiske kommentator er Marcus Knuth.

- Marcus Knuth er et nyt stjerneskud i Venstres folketingsgruppe. Han kommer fra Knuthenborg og Knuth-familien nede ved Dyreborg-Parken. Han er løjtnant ved kamptropperne og har arbejdet i Udenrigsministeriet. Han er en der ville egne sig rigtigt godt.

- På nuværende tidspunkt er han integrationsordfører og har klaret det rigtigt godt. Hvis Løkke ville turde noget der er uprøvet vil Knuth være et godt bud.

Marcus Knuth nævnes som en stærk outsider (Foto: Steen Brogaard)
Marcus Knuth nævnes som en stærk outsider (Foto: Steen Brogaard)
 

Afviser Gade
Hans Engell afskriver fuldstændig tidligere forsvarsminister Søren Gade.

- Søren Gade bliver det med garanti ikke. Det gør han ikke, fordi han har været forsvarsminister og fordi oppositionen vil kaste sig over ham med det samme. Han vil starte hvor Holst sluttede med dårlige sager, derfor er han ude.

Sådan sagde Gade selv om Holsts afgang tirsdag.

- Efter Carl Holst skal det først og fremmest være en der er driftssikker. Der skal købes fly for 30 milliarder og der skal laves nyt forsvarsforlig. Det skal være en der er flittig, har baggrunden i orden og er respekteret internt i Folketinget, lyder analysen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udnævner en ny forsvarsminister klokken 11.