Annonce:
Annonce:

Engell: Villy er bidt af bacillen

Villy Søvndal er bidt af den politiske bacille og har genfundet sin kampform. Derfor gør han comeback, vurderer Hans Engell

Villy Søvndal til valget i 2007, da han opnåede et stort resultat for SF. Foto: Claus Bonnerup
Villy Søvndal til valget i 2007, da han opnåede et stort resultat for SF. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Politik

Gamle cirkusheste og savsmuld er kodeordene, når den tidligere SF-konge Villy Søvndals comeback i dansk politik skal forklares.

Det fortæller Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell om Søvndals beslutning om at træde tilbage i arenaen til næste års regionsrådsvalg.

- Han gør det da, fordi han ikke kan lade være. Han er bidt af den politiske bacille, forklarer Hans Engell om det opsigtsvækkende comeback af veteranen.

Villy Søvndal klar til vildt comeback

Den tidligere udenrigsminister er dog ikke ældre eller mere slidt, end at han gøre en stor forskel for SF, mener Hans Engell.

Annonce:

- Han er jo ikke andet end en årsunge på 64 år. Og så er Villy efter både sin egen og konens meget alvorlige sygdom inde i en periode, hvor han har fået det meget bedre. Da jeg så ham, var han solbrændt og glad - måske lidt halvskaldet - men stadigvæk fuldstændig i kampform, siger kommentatoren og fortsætter:

- Der er mange stemmer i Villy, og SF er så meget på spanden, så de har brug for alt, hvad der kan trække stemmer rundt om i landet.

Pensionist-Villy afhøres om Tibet-skandale

Så sent som i denne uge mødte Hans Engell den Villy Søvndal til optagelserne af et tv-program om tidligere folketingsmedlemmer og ministre.

- Der var Villy i rigtig god form og i godt humør. Han har også være ude at spille med sit band, Herreværelset. Og han har bestemt ikke mistet sin politiske tæft. Han har lige udgivet en ny bog om politik. Så det undrer mig overhovedet ikke, og jeg kan godt forstå beslutningen, siger Hans Engell, der tilmed mener, at landets regionsråd er ved at udvikle sig til aftægtspladser for aldrene politikere.

Pia Olsen Dyhr: SF's største fejl i regeringstiden var ...

- Så sent som i går, da jeg tog til Ringkøbing, fulgtes jeg eksempelvis med Svend Heiselberg, som er medlem af Nordjyllands regionsråd. Svend han er altså 81 år og har været medlem af Folketinget i masser af år. Så man kan sig, at regionsrådene er ved at udvikle sig til gode holdepladser for de ældre politikere.

Sådan sagde Villy Søvndal i 2013 om sin afgang fra dansk politik

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: