Enhedslisten: Dagpengeaftale er gigantisk løftebrud

Dagpengeaftalen mellem V, S og DF strider stik imod de ting, partierne lovede i valgkampen, mener Johanne Schmidt-Nielsen

Ekstra Bladet sendte live, da aftalen blev præsenteret torsdag. Se med her

Den nye dagpengeaftale er et gigantisk politisk løftebrud, som på ingen måde løser problemerne på dagpengeområdet.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i dag er blevet enige om en ny dagpengeaftale.

- Både Helle Thorning, Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl sagde under valgkampen for rullende kamera, at dagpengesystemet ikke ville blive værre. De gav håndslag på det for åben skærm. Og nu står vi så her kun få måneder efter, og så er alle pludselig enige om, at det er de ledige selv, der skal betale hovedparten af regningen for politikernes lappeløsninger. Det er helt urimeligt, skriver Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

Aftalen er indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti. Foto: Jonas Sahl Dansk politik - 22. okt. 2015 - kl. 12:09 Ny dagpengeaftale: Det betyder den for dig

Løser ikke problemet
Dagpengeaftalen betyder blandt andet, at dagpengesatsen for nyuddannede sættes ned med 1881 kroner om måneden før skat, og at dagpengemodtagere til gengæld kun får tre årlige karensdage.

Men ifølge Johanne Schmidt-Nielsen løser den nye aftale ikke problemet.

- Dagpengeproblemet bliver simpelthen ikke løst. Der vil fortsat være over 10.000 mennesker, som hvert år falder ud af systemet, og mange af dem falder ud til ingenting. Det er altså betydeligt flere, end hvad man regnede med dengang Thulesen Dahl og Lars Løkke i første omgang forringede vores dagpengesystem, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Se også: Fagboss om dagpenge: Lav lortet hurtigt - ellers er I nogle skarn

- I Enhedslisten vil vi blive ved med at kæmpe for et ordentligt dagpengesystem. Også efter at dagens aftale er indgået. For dagpengeproblemet er ikke løst. Tværtimod har man gjort det endnu dyrere at blive arbejdsløs, fordi man reelt skærer på ydelsen, siger hun.

60 kommentarer
Vis kommentarer