Enhedslisten: Der skal ryddes op efter asociale reformer

Partiet har krav om opgør med dele af reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og sygedagpenge

Bliver Helle Thorning-Schmidt (S) genvalgt som statsminister, vil hun ved de første finanslovforhandlinger i efteråret blive mødt med krav fra Enhedslisten om at forbedre vilkårene for de grupper, der er blevet ramt af regeringens mange reformer.

Ifølge Enhedslisten er en række grupper blevet hårdt ramt af reformerne, som dele af rød blok står bag.

- For mennesker, der er ramt af sygdom og handicap, er krisen langt fra forbi. De lever hver eneste dag med konsekvenserne af de reformer, som alle partierne fra SF til DF har gennemtrumfet.

- For Enhedslisten er krisen først slut, når alle er med ude på den anden side, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor ser venstrefløjspartiet det som en hovedopgave efter et kommende valg at få ryddet op efter reformerne og sikret rimelige vilkår for mennesker ramt af sygdom, arbejdsløshed og handicap.

Enhedslisten har krav om et opgør med dele af reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og sygedagpenge.

- Maskerne i det sociale sikkerhedsnet er blevet uhyggeligt store som følge af de reformer, som regeringen og SF har gennemført sammen med højrefløjen. Vi skal have knyttet maskerne i sikkerhedsnettet langt tættere, ikke klippe det i stykker.

- Der er blevet talt rigtig meget om dagpengereformen. Den er også en katastrofe. Men reformerne af førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælp er mindst lige så ødelæggende og indgribende i mange danskeres liv og tilværelse, siger hun.

11 kommentarer
Vis kommentarer