Enhedslisten indrykker propalæstinensiske busreklamer

Enhedslisten indrykker annoncer i Aarhus, der opfordrer til at boykotte bosættervarer og anerkende Palæstina

Fra mandag og 14 dage frem turnerer Enhedslistens kampagne "Boykot bosættervarer - Anerkend Palæstina" de århusianske gader. Samme budskab blev i slutningen af april bortcensureret i København.

- Det er yderst glædeligt, at århusianerne kan få mulighed for at se det budskab, som blev censureret af Movia og fjernet fra busserne i København, siger Nikolaj Villumsen, spidskandidat for Enhedslisten i Aarhus.

Hos midttrafik bekræfter vicedirektør Mette Julbo, at reklamen pryder bybuslinje 4A i Aarhus fra mandag 8. juni og regner med, at den modsat den københavnske annonce holder alle 14 dage.

- Ud fra midttrafiks reklamebestemmelser holder den sig inde for reglerne. Vi vil ikke pille den ned, fordi vi ikke har noget regelgrundlag, der gør, at vi skal pille den ned. Så skulle den overskride straffeloven, og det mener vi ikke, at den gør, siger Mette Julbo.

Den todelte propalæstinensiske busreklame fra Enhedslisten kommer i kølvandet på en lignende reklame i København, som vakte forargelse og debat tidligere på året.

I slutningen af april kørte Movias busser rundt i København med en reklame betalt af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening rettet mod produkter fra israelske bosættere.

Men blot fire dage efter kampagnens start, besluttede Movia at pille reklamerne ned, eftersom de havde modtaget adskillige klager. Det var ligeledes meningen, at den reklame skulle have kørt i 14 dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer