Enhedslisten snupper millionstøtte: 'Det kan synes dobbeltmoralsk'

Selvom Enhedslisten er modstander af ekstra millioner til Folketingets partier, har partiet alligevel valgt at tage imod pengene

Enhedslisten er erklæret modstander af, at politikerne på Christiansborg har skaffet mange ekstra millioner til deres egne folketingsgrupper. 

Der er tale om en ’lokumsaftale’ mellem et stort flertal på Borgen, har partiets Pelle Dragsted eksempelvis tordnet.

Ikke desto mindre har Enhedslisten valgt at tage imod den øgede støtte på godt 4,6 millioner kr. i 2017. Et beløb, som fremgår af de netop offentliggjorte regnskaber for den såkaldte folketingsgruppestøtte, som partierne eksempelvis kan bruge til at ansætte flere pressemedarbejdere på Christiansborg.

Gaveregn på Borgen: Sådan belønner de sig selv

– Pelle Dragsted, har I overvejet at sige nej til de her penge?

– Det er klart, at vi havde overvejelsen. Men problemet ved at sige nej til pengene er, at vi så stiller os svagere i forhold til de andre partier. Altså i forhold til analysekraft og i forhold til, hvad vi har mulighed for at rykke på af kampagner, dagsordener og den slags ting. Vi er imod, at de her penge blev uddelt, men kan jo ikke rigtig være bekendt over for vores vælgere at stille os ringere i den politiske kamp end andre partier. 

– Når I råber op om urimeligheden i dette, vil I så ikke sende et stærkere signal ved at sige nej tak?

– Det kan man sagtens sige, og det overvejede vi selvfølgelig også i situationen. Men problemet er, at det drejer sig om en stor forøgelse. Og er vi i en situation, hvor alle andre partier får millioner til eksempelvis at ansætte kampagnemedarbejdere, så står vi svagere over for de partier – herunder dem på højrefløjen. Det, synes vi ikke, vi kan være bekendt over for de vælgere, der har stemt på os.

– Så selvom det kan synes dobbeltmoralsk, så er det vores tilgang, at så længe støtten er der, så kan vi ikke stille os ringere end de andre i forhold til at vinde de politiske kampe.

– Der er sparekrav i den offentlige sektor. Kan du forstå, hvis folk er forargede over de ekstra midler til gruppestøtten?

– Ja, det synes jeg da. Men nu er vi ikke et af de partier, som synes, at der skal skæres på sygehusene og børnehaverne. Men de mennesker derude, der oplever, at Liberal Alliance og andre hele tiden fortæller dem, at de kan løbe længere på literen, må synes, at det er underligt, at partierne skal have flere penge for selv at gøre det godt.

Dansk Folkeparti har ligesom Enhedslisten været imod de ekstra midler til partierne, men har alligevel taget imod den nye millionstøtte.

Ekstra Bladet ville godt have haft en kommentar fra DF-gruppeformand Peter Skaarup til sagen, men han er bortrejst. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri