Enhedslisten som forbillede: Højrefløjspartier vil slå sig sammen

Små partier til højre for Dansk Folkeparti har planer om at slå sig sammen - Enhedslisten er forbilledet

På de yderste højrefløj har man planer om at samle sig på samme måde som Enhedslisten med Johanne Schmidt i spidsen har samlet venstrefløjen (foto: Charlotte de la Fuente)
På de yderste højrefløj har man planer om at samle sig på samme måde som Enhedslisten med Johanne Schmidt i spidsen har samlet venstrefløjen (foto: Charlotte de la Fuente)

Der er optimisme på den yderste højrefløj.

En dugfrisk måling   viser, at 13 procent af danskerne savner et parti til højre for Dansk Folkeparti. Det glæder selvsagt flere af de småpartier, der befinder sig på højrefløjen. Og ifølge formand for et af dem, Stop islamiseringen af Danmark (SIAD), ligger planen klar for, hvordan man vil skaffe politisk indflydelse.

Dansk politik Måling: Vælgere efterlyser et nyt højreparti

- Vi har gennem længere tid vidst, at dette potentiale er der. Derfor har vi gennem længere tid været i forhandlinger og snak med alt, hvad der findes af småpartier og -sager i Danmark, som vi prøver at forene, siger SIAD's formand, Anders Gravers Pedersen, der på nuværende tidspunkt ikke vil komme yderligere ind på, hvilke partier der konkret er i forhandlinger.

- Hvor seriøse er I egentlig? Det er ret få stemmer, I tidligere har kunnet samle sammen.

- Det er fordi, det har været lokalt, og vi har været for få folk. Det er derfor, vi siger, at der nu skal laves en struktur. Om man vil det eller ej, kommer den struktur til at ligne den måde, hvorpå venstrefløjen er samlet i Enhedslisten, siger Anders Gravers Pedersen.

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl. (Foto: JOnas Olufson) Dansk politik Eksperter: Ønske om højreparti styrker Dansk Folkeparti

Et andet højrefløjsparti er Frit Danmark. Eller organisation, som formand Michael Ellegaard vælger at kalde det.

På Frit Danmarks hjemmeside fremgår det, at man vil indgå et samarbejde med SIAD, Dansk Kultur og Jylland Først. Og Michael Ellegaard mener sågar, at der allerede er mulighed for at komme i Folketinget ved næste valg.

- Hvis det bliver til efteråret, har vi gode chancer. Vi skal jo have 20.000 underskrifter, men til foråret bliver det muligt at skrive under på nettet, så jeg mener, at vi kan samle underskrifterne på tre måneder, siger Michael Ellegaard.

Han vil gerne udvide samarbejdet - bl.a. med Lars Hedegaard. Samtidig understreger han, at der er bevægelser, der ikke skal indgå i samarbejdet. Det gælder eksempelvis Danskernes Parti, som både Michael Ellegaard og Anders Gravers Pedersen finder, er for ekstremt.

Hos Danskernes Parti ærgrer partileder Daniel Carlsen sig over, at man ikke er velkommen i selskabet.

- Vi har lagt den kurs fra starten, at vi vil være et samlingsparti for den nationale fløj, lyder det fra Daniel Carlsen.

Dansk politik Professor: Ikke plads til parti til højre for DF

0 kommentarer
Vis kommentarer