Eritrea-sagen: Embedsfolk tilbage i varmen

De to embedsfolk som kickstartede Eritrea-sagen kan ånde lettet op

Det er Mette Frederiksens Justitsministerium, som har ophævet advarslerne over Weise Olesen og Olsen (Foto: Linda Johansen)
Det er Mette Frederiksens Justitsministerium, som har ophævet advarslerne over Weise Olesen og Olsen (Foto: Linda Johansen)

Justitsministeriet har ophævet Udlændingestyrelsens advarsler til to embedsmænd i Eritrea-sag, oplyser Dansk Magisterforening til Ritzau.

Jens Weise Olesen og hans makker Jan Olsen kan i princippet vende tilbage til jobbet. Hvorvidt det sker, står dog ikke klart.

De to mænd blev ellers tildelt advarsler, fordi de ikke samarbejdede godt nok med deres overordnede.

Embedsmændene fik advarslerne under deres udarbejdelse af den stærkt omdiskuterede Eritrea-rapport. Det var en rapport, som embedsmændene højst usædvanligt gik ud i offentligheden og undsagde og kaldte for 'makværk'.

Og nu har Justitsministeriet så ophævet advarslerne, og det vækker glæde hos Dansk Magisterforening.

- Advarslerne er ophævet for dem begge, og det er vi naturligvis meget glade for, siger forhandlingsdirektør Lotte Spanggaard.

- Justitsministeriet har ikke fundet grundlag for advarslerne, siger hun.

Dermed bliver der skrevet endnu et kapitel i sagaen om Eritrea-rapporten, der ikke alene blev undsagt af de oprindelige, ovennævnte hovedforfattere, men også flere af de fremtrædende kilder, der medvirker i rapporten.

Flere kilder følte, at deres udsagn og citater var blevet fordrejet og misbrugt i rapporten, der i første omgang konkluderede, at det ikke var forbundet med særlig risiko at vende tilbage til Eritrea efter at have søgt asyl i andre lande.

En konklusion, man efterfølgende bakkede på i Udlændingestyrelsen efter den massive kritik af rapporten, der blev lavet i kølvandet på en voldsom stigning i antallet af asylansøgere fra det lille østafrikanske land sidste sommer.

- Først blev Eritrea-rapporten trukket tilbage, så fik folk fra Eritrea alligevel asyl, og nu er også advarslerne til vores to medlemmer trukket tilbage, så i vores øjne er de nu fuldstændig renset, siger Lotte Spanggaard.

I næste uge mødes Dansk Magisterforening så med Udlændingestyrelsen for at finde et fælles grundlag fremadrettet, siger Lotte Spanggaard til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere