Annonce:
Annonce:

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage

Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft

Annonce:
Følg Politik

Den socialdemokratiske kommunalordfører Simon Kollerup skal betale 30.000 kroner tilbage til statskassen efter Ekstra Bladets afsløringer af hans boligfusk med en folketingslejlighed gennem flere år.

Det oplyser Folketingets formand Mogens Lykketoft efter Folketingets øverste ledelse netop har drøftet sagen på et igangværende præsidiemøde på Christiansborg.

- Sagen er den enkle, at Simon Kollerup har selv meddelt, at han selv frivilligt har besluttet at tilbagebetale, hvad han har fået for dobbelt husførelse det sidste år. Dermed betragter jeg sagen som fuldt tilfredsstillende afsluttet, siger Mogens Lykketoft.

- Hvad havde I gjort, hvis han ikke selv havde besluttet at betale tilbage?

- Jeg vil ikke gå ind i nogle spekulationer. Jeg har selvfølgelig talt med ham. Og jeg synes, at denne her løsning er helt tilfredsstillende. Punktum for det.

Annonce:

Samuelsen går fri
Også Liberal Alliances leder, Anders Samuelsens udlån af en Folketingslejlighed til venner, familie og partifæller blev drøftet af præsidiet. Men det udløser ikke kritik, forklarede Lykketoft.

Samuelsen erkender: Venner og familie bor i min Folketings-lejlighed

- Jeg har ikke nogen anledning til at mene noget om, hvorvidt Anders Samuelsen skulle have overtrådt nogle regler. Men for en ordens skyld rundsender vi et notat om reglerne, så medlemmerne af Folketinget kan se dem, hvis de har været i tvivl om tolkningen af reglerne.

- Man skal bruge de her lejligheder som hovedsageligt opholdssted, når man er til møder i Follketinget - og ikke nogen andre steder, siger Lykketoft.

Han understreger, at de skatteyderbetalte lejligheder godt må lånes ud til nogle få overnatninger, men ikke på fast basis, uden politikerne selv er tilstede. 

- Du siger, at Kollerupsagen er lukket nu. Men den lejlighed, som hans kæreste har købt - og hvor Kollerup er medunderskriver på gælden. Den købte de jo allerede i februar 2013?

Annonce:

- Jeg har ikke flere kommentarer. Den sag er fra præsidiets side lukket tilfredsstillende.

- Så I har ikke taget stilling til, om der er tale om et brud på  lov om valg til Folketinget?

- Nej det har vi ikke. Vi er ikke politimyndighed. Sagen er afsluttet tilfredstillende, siger Lykketoft inden, han vender tilbage til præsidie-mødet efter et kort pressemøde.

Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus

Smart boligfidus
Simon Kollerup har i flere år reelt boet i en ejerlejlighed på Christianshavn med sin mangeårige kæreste og deres to små børn. Samtidig har han beholdt en anden københavner-lejlighed betalt af Folketinget og dermed modtaget et skattefrit tillæg på godt 30.000 kroner årligt til dobbelt husførelse.

Samtidig har Simon Kollerup siden august 2013 haft folkeregisteradresse i et hus, som hans far har købt til ham i Thy. Hele 450 kilometer fra kæresten og de to små børn.

Annonce:

Da Ekstra Bladet kontaktede Kollerup om sagen, kunne han godt selv se at fidusen var lidt for smart. Derfor opsagde han Folketingslejligheden udmiddelbart inden interviewet med Ekstra Bladet.

Det har endnu ikke været muligt at få et interview med Simon Kollerup. Men i en pressemeddelelse udtaler han:

- Jeg har måttet erkende, at min fortolkning af reglerne har kunnet diskuteres, og at min fortolkning derfor har kunnet stille tvivl om min moral. Det ønsker jeg ikke, og derfor har jeg i dag indbetalt pengene til Folketinget. Set i bakspejlet, kan jeg godt se, at jeg har båret mig klodset ad, og det beklager jeg naturligvis, siger han.

Han har fortsat ikke forklaret, hvad Folketingslejligheden er blevet brugt til, efter hans kæreste købte en ejerlejlighed på Christianshavn. Kæresten står alene på skødet, men Kollerup er medunderskriver på realkreditgælden. Den nordjyske partifælle Poul Erik Andreasen, der er regionsmedlem for Socialdemokraterne i Nordjylland, hævder dog, at den skatteyderbetalte lejlighed er blevet udlånt til Kollerups venner og familie fra Jylland.

Annonce:

Enhedslisten: Forkert og dumt
Enhedslistens medlem af præsidiet Per Clausen sagde allerede inden eftermiddagens møde, at han krævede tilbagebetaling fra Kollerup.

- Jeg håber, at Simon har samme opfattelse som mig, nemlig at denne her sag, har han håndteret rigtig dårligt. Det vil være klogt, hvis han betaler nogle af de penge, han har fået, tilbage. Jeg mener ikke, at der er nogen tvivl om, at han i hvert fald i den sidste periode har haft denne her lejlighed uberettiget. Og da pengene hænger sammen med lejligheden, så må han også betale dem tilbage, lød det fra Per Clausen der fortsatte:

- Simon Kollerup har indtil nu i medierne fastholdt, at alt hvad han har gjort har været rigtigt og klogt. Det er jeg helt uenig med ham i. Det har både været forkert og dumt.

Partifælle angriber Kollerup: Brugte Folketingslejlighed til familie og venner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: