Esben Lunde afviser indsamlinger: Simpelthen fordi

Fødevareministeren vil ikke tage imod underskriftindsamlinger. Jeg vil simpelthen ikke, siger Esben Lunde

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nægter at tage imod underskrifter. (Video: Folketinget TV)

Ikke se, ikke høre, ikke røre, basta.

Sådan nogenlunde kan fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) holdning til underskriftindsamlinger opsummeres.

Ministeren nægter at tage imod underskrifter, og det ville Enhedslistens fødevareordfører Søren Egge Rasmussen gerne have et svar på.

- Jeg er simpelthen så glad for at blive spurgt om det forhold om underskriftindsamlinger.

- Når jeg som minister ikke modtager underskriftindsamlinger, så er det simpelthen, fordi jeg ikke vil. Jeg vil simpelthen ikke, sagde Esben Lunde Larsen.


Se hele spørgsmålet fra Søren Egge Rasmussen til ministeren her. Video: Folketingetstv

- Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen misbruger offentlige midler til propaganda, når ministeriets julekalender omtaler sprøjtegifte, men slet ikke forholder sig til at grundvandet lider pga. landbrugets sprøjtegifte, lyder det fra Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen. Foto: Steen Brogaard, Jens Dresling, Polfoto Dansk politik Angreb på Lundes julekalender: Ren landbrugs-propaganda

'Det er så fint'
Den opsigtvækkende afvisning af underskrifter faldt onsdag på Christiansborg, hvor Miljø- og Fødevareudvalget havde kaldt Esben Lunde Larsen i samråd om CBS-rapporten om landbrugets rammevilkår.

Enhedslistens Søren Egge trak lidt på smilebåndet af ministerens svar, som blev uddybet efterfølgende.

- Det vil jeg ikke af den enkle grund, at skal man så modtage underskriftindsamlinger, når der er nogen, der har samlet ti underskrifter ind, eller når der er nogen, der har samlet 10.000 ind? Hvem skal man så sige ja og nej til? spurgte Esben Lunde.

- Jeg har utrolig stor respekt for, at der er andre, der gerne vil modtage underskrifter. Det synes jeg er så fint. Jeg har bare sagt fra den første dag, jeg blev minister, at det gør jeg ikke, sagde fødevareministeren.


Se hele svaret fra Esben Lunde Larsen. Video: Folketingetstv

Socialdemokratiet mener, at Esben Lunde Larsen (V) misbruger soldaterveteraner og pædagoger i sit forsøg på at ændre skovloven. Polfoto: Jens Dresling. Dansk politik Pædagoger slår hånden af Esben Lunde: Billigt trick

'Arrogant minister'
Enhedslisten har kendskab til mindst to tilfælde, hvor Esben Lunde har afvist at tage imod underskrifter. Det gælder indsamlinger fra Greenpeace og Danmarks Naturfredsningsforening.

- Indsamlinger kan sætte fokus på et problem, og det er en del af demokratiet, at borgere kan blive inddraget mellem valg, siger Søren Egge Rasmussen.

- Det er meget arrogant, og jeg er lidt målløs over ministerens holdning.

Flere fødevareordførere er forargede over, at Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) handler på egen hånd i sagen om stoffet Tetracyklin i svineproduktionen (Foto: Jens Daugaard) Dansk politik Lunde i ny landbrugs-møgsag: Det er grotesk og uacceptabelt

Aldrig skrevet færdig
Der har været stor modstand mod rapporten, der er betalt af den omstridte organisation Bæredygtigt Landbrug, og som aldrig er skrevet færdig.

Alligevel skrev CBS i en pressemeddelelse sidste år, at 'en analyse konkluderer, at rammevilkårene for dansk landbrug er konkurrenceforvridende og forringer den danske fødevareklynges vækst'.

Inger Støjberg fik problemer, da hun udgav en kontroversiel kronik. Foto: Jens Dresling Dansk politik Ny bog afslører: Esben Lunde forsøgte at vælte Støjberg

Siden Altinget.dk lagde klippet med Esben Lunde ud har folk moret sig på Twitter over ministeren, der ikke vil.

345 kommentarer
Vis kommentarer